Priset för en inspelning

Jag har strängeligen gett mig själv projektförbud detta år och nästa. Nu hjälper det ju inte eftersom gubben inte har projektförbud. Denna lördag var det dags att sjunga in stämmor igen. Jag som tänkte tillbringa helgen i tystnad! Men studion och gubben kallade. Bara att inta sångbåset.

IMG_1760.JPG
Nu kanske ni tänker att oj, hon måste vara duktig att sjunga den där mänskan som blir tillfrågad stup i kvarten. Det var ju inte längesen sist. Men sanningen är att han har ingen annan att fråga. Inte är jag särskilt dyr heller.

IMG_1758.JPG
Ute behövde det skottas och jag insåg snabbt att situationen kunde utnyttjas. Med lite gnällig ton antydde jag att jag inte hade minsta lust att pulsa tvärs över gården, få stövlarna fulla av snö och …

IMG_1761.JPG
På två röda minuter var både trappan och gången skottad! Hehehe 🙂 Tjänster och gentjänster eller priset för en inspelning. Och stämman skulle inte ta särskilt lång tid att sjunga in tänkte jag.

IMG_1759.JPG
Stämman gick upp på höga fiss!!! Kvinnor på film, när de hoppar upp på en stol och skriker vid åsynen av en mus, (ok, några kanske i verkligheten också) Där nånstans är höga fiss. “Somna fridfullt, vila dig” – lydde texten så det gick inte att ta i från tårna heller, vilket jag skulle ha behövt, utan mjukt och lite finstämt skulle det vara.

IMG_1762.JPG
Det tog väl en tio koppar te med honung och tjugofem omtagningar innan jag hade “nailat” den, som jag lärde mig sist att det heter när den sitter som det ska. Bakgrundssångare får jobba som bara den! Mycket värre än snöskottare. Tänk på det nästa gång ni lyssnar på en bakgrundskör!

12 reaktioner på ”Priset för en inspelning”

  1. Jajamän! Men sen när man har lyssnat några svängar blir man kritisk och tänker att nja, lite bättre kan man nog göra ifrån sig:-)

  1. Vi dricker allt ur vår digra samling muminmuggar! Så klart ska det skottas där man vill vara 🙂 Vad härligt med en altan som kan användas även på vintern!

 1. Hihi, kan inte tänka mig att brist på andra val var den enda anledningen till att maken valde dig! 😉
  En skön söndagkväll och en fin start på veckan som kommer önskar jag dig.
  /Anna-Karin

  1. Hahaha, det skulle vara att jag gick med på att sjunga det där fisset då! Andra hade nog vägrat 🙂 Önskar dig detsamma Anna-Karin!

 2. Heja, vilken lyckad förhandling! Önskar att jag kunde sjunga eller göra något annat som går att byta mot snöskottning. Du anar inte hur mycket snö vi har här i Horndal!

  PS. Häng med i lördagsbloggartemat, för 17. Det är Bildbloggen (http://ankistankar.blogspot.se/) som svarar för februariteman:

  7/2 SÖMNLÖS
  14/2 VALENTIN
  21/2 CITAT
  28/2 DRÖMRESA…

  1. Jamen eller hur Karin, en riktigt lyckad förhandling 🙂 Det tycks vara otroliga mängder snö överallt! Horndal är en liten pärla! Ja, jag är lite sugen att hänga på lördagstema faktiskt! Ska kolla runt lite och se om jag fattar hur det hela går till förutom att hålla sig till ett tema.

 3. Projektförbud låter ju som en kanonidé :-). Vet att det är mycket jobb med inspelningar och framförallt sång. här ligger Mannen i flunsa så det lär bli en hel del skottning för undertecknad imorgon. Kram

  1. ja man får hålla sig själv i tyglarna ibland 🙂 Usch för flunsan, skräm ut barnen med skovlar. Säj att det ligger en skatt under snön hahaha 🙂 Men jag antar att de är för stora för såna påhitt. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen