Räddningstjänsten rycker ut!

Risiga och ledsna gamla blomlådor som gjort sitt för sommaren, hänger på verandan. Inte fått vatten på flera veckor. Desperat har de lapat i sig dimma förmodligen eftersom de trots allt överlevt.
IMG_1313
Och mer än så; de kraftiga fina knopparna på pelargonerna gör att jag bara inte kan tippa ur lådorna i komposten denna soliga höstsöndag. Knoppisarna får flytta in i köket helt enkelt bredvid den ståtliga tulpanpelargonen som tyvärr bara ståtar med sina blad just nu.
IMG_1474
Krukorna är alldeles för små och köket alldeles för mörkt för att de ska fortsätta blomma antar jag, men jag kan inte låta bli att göra ett försök i alla fall. Och rosorna, inte kan jag låta Gubben Höst “tjyva dem ner i sin säck” som man sjöng på lågstadiet. Nej knips lilla rosen! Kom in i värmen du med!

20141019-212427-77067795.jpg
Fler som trycker rosor och pelargoner mot sin barm i oktober?

6 reaktioner på ”Räddningstjänsten rycker ut!”

  1. Men nu hittade jag hit! Blir glad 🙂
    Och pelargoner kan jag bara inte slänga, mina står i köksfönstret som dina, blommar lite försiktigt. min mamma ställde dem alltid i kyliga källaren i hyreshuset och vattnade väldigt sparsamt. men min källare är varm. jag brukar försöka låta dem överleva bakom en gardin.

    1. Vad roligt att du hittade hit Eva! Du är SÅ välkommen, det är så kul med alla kommenterande besökare. Du har rätt i att det är en stor del av det roliga med bloggandet. När det gäller pelargonerna funderar jag starkt på att ockupera yngste utflyttade sonens fönster till detta. Han kommer att få psykbryt men det kan vara värt att ta strid

  2. Jag trycker absolut blommor mot min barm på höstkanten. Kan man unna sig tycker jag :-). Angående facebook så har jag hur mycket nytta av den som helst. Käftar lite, läser smarta länkar, byter bort grejer, lånar saker osv osv. Riktigt kul tycker jag att det är :-). Kram

    1. Ja, det blir som att man vill hejda höstandet lite med att spara och ta in blommor. Svårt att tänka vad som ska ersätta FB sedan…en kul grej blev det när det kom och många kontakter dammades av för egen del. Kram o ha en fin dag

    1. Men hade hon dem i fönstren? Har så lite plats och tycker de är så trista på vintern. Jag gillar när pelargonerna blir så där höga. Särskilt Mårbacka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen