Rasande Rolig Rivstart.

Sådär ja, nu har jag lagt mig i startgroparna för en rivstart på självaste Trettondagen efter en räcka lediga dagar. Först dansar vi ut julen på mitt “vanliga jobb” med små och stora. Det blir Små Grodorna, Räven raskar, GrinOlle med flera klassiker. Så kl 15.00 är det gitarr om halsen och dansvänliga skor på fötterna.

IMG_1170.JPG
Sen slänger jag ner gitarren i fodralet och packar upp flöjten. Svidar om till barocktant i peruk och långklänning.

IMG_1139.JPG
Gasen i botten till Folkärna Kyrka. Nu är det “frilanseriet” som gäller. Den som inte har sett mig och mina kollegor i Trio Serioso i vår mundering, rekommenderas å det starkaste att bege sig till Folkärna kyrka tisdag kväll kl 18.00. Bara att SE oss i utstyrseln är värt en tur! Att vi dessutom framför underbar musik av stora barockgiganter är förstås en bonus. Visste ni att barockmusik kallas skvalmusik för intellektuella? Det och lite annan onödig kunskap bjuds man också på 🙂

Från Små grodorna till Bach’ s Badinaire inom loppet av fyra timmar. Är inte det en rasande rolig rivstart så vet inte jag!

24 reaktioner på ”Rasande Rolig Rivstart.”

 1. Nu har jag läst alla dina härliga inlägg ända till barnkören. Jättetrevlig blogg, förstår inte varför inte jag har varit här tidigare. Vi har ju mycket gemensamt!
  Varm kram från Ingrid

  1. Vad roligt att du har hittat hit Ingrid! Tack för “titten” som man sa i min barndom när nån kommit på besök 🙂 Och välkommen tillbaka! Kram/Anna

  1. Tack Johanna, det var nog för att alla låtarna går så förfärligt fort som det blev fart och fläkt i texten. Nu är konserten över och peruken tillbaka i lådan. Och alldeles trött i armarna är jag. Men det gick jättebra 🙂

  1. Har faktiskt aldrig tråkigt, det har du rätt i Eva. Kan däremot sakna att ha tråkigt, sådär att man vaknar en morgon och inte vet vad man ska hitta på… Det kanske kommer med pensionen 🙂

  1. Vad gjorde musiker utan lyssnare Hannele? Särskilt som musiker ofta är dåliga att gå på konserter själva 🙂 Sen det där med omusikalisk… Nja. Kan man njuta av musik har man en hel del musikalitet inom sig!

  2. Tänk, det har hänt med makens storband att jag varit den enda anhöriga bland publiken… Har alltid tyckt om att dansa men nyligen upptäckt att jag saknar taktkänsla…. Vi försökte oss på jitterbug (lindy hop) och maken förstod inte att jag inte kunde kicka på femte och åttonde taktslagen… (jag hade jättesvårt med lyrikens rytm när jag läste på universitetet för några år sedan)

   Men i England lärde jag mej på konsert kolla på noterna och hörde mer (typ alla (?) i publiken har egna noter med sig!

   1. Många tror noter är svårt. Man kommer väldigt långt genom att använda det som ett grafiskt blad. Menar du att publiken har med sig noter på konserter!?! Häftigt 🙂 Och rytm kan verkligen vara hopplöst om man inte “får grepp” om vad som händer, vare sig det handlar om dans eller musicerande (eller diktläsning)! lindyhopp försökte jag mig på en gång för längesedan, jätterolig dans men koordinationen är inte min starkaste gren. Men vi kan ju inte vara bra på allt Hannele 🙂

  1. Ja vad roligt det skulle ha varit att få besök Anna-Karin 🙂 Det får bli när vi ger oss ut på turné! Det är roligt att “klä ut sig” – blir lite lättsammare då.

  1. Hahaha, ja som en liten inledning 🙂 Det tror jag skulle bli ett uppskattat inslag, oförglömligt om inte annat!

 2. Jisses, Du verkar verkligen att vara absolut all round i musikområdet. Jag kan på sin höjd få till Köp varm korv på blockflöjten, eller förresten, jag kan faktiskt introt på Till Paris, till Paris…kan Du den möjligen…/Lilla gummann

  1. Hahaha! Jag lärde mig Spanien på dragspel häromdagen! Ska vi bilda en duo? Du kör introt på blockflöjt (det funkar med Parisintrot!) och sen blir det allsång med dragspel! Duon skulle kunna heta “Från Spanien till Paris” eller nåt?

    1. Underbart! Kanske du kan bli en ny Gunhild Carling (som spelar på tre trumpeter samtidigt),fast på blockflöjter, eftersom du har flera 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen