Redo för vinter och värme!

Äntligen vinter! Som jag tycker att en vinter ska vara i alla fall!

IMG_1865.JPG
Skottade framför vedboden. Det gäller ju att hålla värmen!

IMG_1601.JPG
Rotade också fram gamla fårskinnspälsen. Den står emot eventuella nordanvindar, en ärvd relik som var yngsta mosters päls en gång!

IMG_1602.JPG
OCH så tog jag det tunga beslutet att köpa nya tofflor!!! Fast lite onödigt känns det. Nog skulle de kunna duga en säsong till… Skaften är ju så gott som oanvända!

IMG_1871.JPG Och även om dagarna fortfarande är korta så blir ljuset lite längre för var dag. Och det är inte så dumt att hålla till godo med fuskbelysning heller. Ljusslingan kring verandan är mjukt inbäddad i snö! Helt klart är jag redo för VINTER. Och för en normal arbetsvecka igen! Hej jobbet! Här kommer jag!

8 reaktioner på ”Redo för vinter och värme!”

 1. Oh så härligt med riktig vinter! Det har vi inte här, regn och rusk bara.
  Mammas gamla fårskinnspäls har vi faktiskt gjort en stor härlig golvkudde av, jättefin. Likadant gjorde vi med persianpälsen.
  Ha en bra dag!

  1. Ja, det är härligt med snö Anna! Det blir ljust fastän dagarna fortfarande är korta. Vilken fin idé att ta tillvara pälsar som gjort sitt! Fårskinn är ett underbart material. Jag älskar min päls 🙂 Ännu får den inte bli kudde! Kram

  1. Hannele, ruskigt varm! Höll på att få värmeslag när jag invigde den för säsongen eftersom det blev plusgrader just då! Timing kallas det. Den tunnare parkasen hade hamnat på vinden vid det laget! Rätt kläder för rätt väder gäller. Låter bra med tunn kappa som står emot havsvindarna 🙂

 2. Tog också emot att slänga mina fårskinnstofflor som var hela upptill och köpa nya…
  Här har vi snöblandat regn på dagen och minusgrader på natten vilket gör att vägarna är mer lämpade för skridskoåkning än för promenader.
  Härlig päls!
  Kram

  1. Sen blir ju tofflor så härligt “ingådda” också… Förstått att det inte är snö överallt, var till Örebro i går. Inte mycket snö alls men is i massor! Här har vi stora drivor av snö. Härligt! (Så länge det nu varar):-) Kram

 3. Du kanske kan spara skaften och sätta på ett par träskor? Fast kanske lite kallt i glipan som nog oundvikligen blir när du lutar dig framåt. Men bra att du känner dig redo, både för vintern och oxveckorna. Det gör jag också. Nu kör vi!

  1. Hahaha, nu fick du igång mej Eva 🙂 huvudet började genast lösa problemet med glipan. Hur jag ska fästa skaften vid träskon… Nä förspilld kvinnokraft. Det blir nya!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen