Röda vita rosen!

Det duggar tätt mellan rosorna i november! Rosen från förra helgen står sig fortfarande i sin lilla skål och i går kväll kom jag hem från ännu en konsert med denna ståtliga vita!
IMG_1391
Nu får jag leka röda vita rosen! Vi grannbarn lekte den som små och i Astrid Lindgrens Mästerdetektiven Blomqvist lekte de den, om jag minns rätt! Eva-Lotta och Kalle. Men jag minns inte vad den gick ut på. Nån som minns? Men det var väl nåt detektivartat antar jag!

Jag fängslas sällan av deckare men skulle ibland verkligen vilja fängslas! Det verkar så kul! Nån som har tips på den perfekta deckaren för den som inte brukar fångas av den genren? Jag fick tipset att fråga här på bloggen, så nu gör jag det och hoppas på BINGO! Deckare för en som inte gillar deckare alltså! Fängsla mig!

12 reaktioner på ”Röda vita rosen!”

 1. Inte ens jag som har mindre barn minns riktigt vad röda vita rosen gick ut på. Fastän vi till och med har lyssnat på Blomqvist på ljudCd. Men det var ju två lag – kan undra om de tävlade om något – att ett lag gömde något och så skulle det andra hitta det. Vet inte 🙂

  Boktips; jag som aldrig hinner att läsa böcker skulle säga böcker av Lars kepler. Eldvittnet har jag läst (det är en serie så det finns andra före). Ruggigt bra!

  Tusen tack för kommentaren inne hos mig <3

  1. Jamen det stämmer Linda! Tror det var en “mumrik” el dyl som nån skulle gömma. Men vem?!? Kepler kanske jag skulle testa? Underbart. Äntligen har jag en lång rad testdeckare! Blir en jul i deckartecknet i år 🙂

 2. Tidigare läste jag allt, många deckare, men tröttnade. Dessutom skrev vi deckare under pseudonymen Emma Vall. Nu är det få jag läser men Tove Alsterdal är min nya favorit, spännande böcker med mening i. Åsa Larsson skriver också bra och spännande och har intressanta personer med i sina böcker. Tror kanske du skulle gilla de böckerna.

  1. Oj vilken erfarenhet av deckare Eva 🙂 Men det måste vara roligare att SKRIVA deckare än läsa tänker jag oerfarne. Tror det är det där med “mening” jag är ute efter faktiskt, tack för alla dina tips!

 3. Tror du behöver väldiga fina personer och lite humor i din första deckare. Colin Cotterills första heter Den motvillige kommunisten. Finns att köpa på t ex Adlibris i pocket. Du får veta mycket om en land (Laos) och ett finfint obduktionsteam som består av dr Siri, den intuitivt begåvade sjuksköterskan Dtui och assistenten herr Geung som har downs syndrom och som varje morgon hälsar sin chef: God morgon doktor kamrat. Det finns fler böcker i serien!

  1. Den ska jag verkligen testa Eva! Assistenten med Downs syndrom låter som nån jag verkligen kommer att älska 🙂 Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen