Sagor, grytor och huvudbry.

Min syster (hon med fejja-låten) sa en gång till mig: “Undrar hur det ser ut i huvudet på dig?” Det var när jag skrev Familjen Is i kris som hon ställde frågan, barnboken om istapparna Isabella och Isak som bor i en fin hängränna i Gamla Stan.
familjen
När Isabella börjar göra saker som inte passar sig där hemma, tar ett frostigt drama sin början! Och det är detta händelseförlopp som får min syster att reflektera över hur min hjärna egentligen är funtad. Ibland kan jag undra detta själv. Och inte bara när det gäller sagor utan även GRYTOR. Vi har ju varit rätt många här hemma sista tiden. Så ser det ju ut i många hus under jul och nyår. Men samma dag som sista stor-ungen åker tillbaka efter julledighet gör jag en ratatoille för sisådär 30 pers ungefär.
image
Samtidigt som jag rör runt i grytan stiger långsamt insikten att vi bara kommer att vara två (ok 3 med Benny) här hemma under hela våren. Vi kommer att få äta denna paprikaröra till det kryper ur öronen på oss! Tills vi långsamt antar samma färg som röran! Och då kom jag att tänka på syrrans förundrade fråga och håller fullständigt med henne. Hur ser det egentligen ut i huvudet på mig?!?!

12 reaktioner på ”Sagor, grytor och huvudbry.”

  1. Den räcker till dig med Pia 🙂 Massor av paprika, lök, squash som får fräsa runt i olja och sen koka ihop med några burkar krossade tomater tillsammans med lite lagerblad och pepparkorn. Bra till det mesta har det visat sig 🙂 Gav ut boken själv för några år sedan, efter några refuseringsbrev. Det är roligt att ge ut själv men inbillar mig att det skulle vara bekvämare med ett förlag. Men det vet jag ju faktiskt inte! Det är roligt att se idéer växa från ax till limpa. Jag tog hjälp av Bokverket för att få ett så bra resultat som möjligt.

    1. Så klart Pia, jätteroligt! Maila din adress till mig så skickar jag bok och faktura under helgen. Sen blir det väl en till (förutom syrran) som undrar hur det ser ut i huvudet på mej! 🙂

 1. just så ♥ jag vill verkligen inte äta samma mat varje dag… så ibland blir jag nästan snål. Och ska maken resa bort så tömmer jag kylskåpet innan – så att jag slipper äta rester hela tiden 🙂

  1. Nej, jag vet verkligen inte hur jag tänkte Hannele. Men det visade sig bli ett lyckokast för den fick nya användningsområden. Lite mixad som pizzabas eller grönsakssås till pannbiffar eller bas till soppa. Jättegrytan satte helt enkelt igång min fantasi för att slippa se samma röra på tallriken på samma sätt varje dag 🙂

   1. Eller hur? Alldeles strax ska jag testa den (mixad) som alternativ till dressing på ett par trötta hamburgare. Vi försöker rensa frysen denna januarimånad. Roligare än så blir inte fredagsmyset denna vecka 🙂 Trevlig helg!

 2. Även om det blir lite för mycket paprika ibland 🙂 så måste en härlig kreativ hjärna få sträcka sig utanför de logiska, förnuftiga ramarna. Det är därute vi hittar det vi letar efter. (Inte för att jag vet vad jag pratar om, men lite snyggt lät det väl?)

  1. Absolut Eva! Och den där grytan har fått sträcka ut sig i allehanda goda kreationer bara därför! Perfekt pizzabas tex. Så det har sina fördelar att man ibland gör saker snabbare än man hinner tänka! Det dyker upp nytt! Ha en fin dag!

 3. Ja, inte är det tomt i alla fall, ja, i huvudet på Dig. Men det är bara mina egna antaganden förstås…Men vad kul, har Du skrivit en barnbok! Jag har ju också en på gång men den blev aldrig klar då det körde ihop sig med teckningarna. Jag ritar nämligen sämre än en förstaklassare så jag blev tvungen att omarbeta barnboken till en vuxenbok. Men inte heller den blev klar…ligger numera och dammar i byrålådan…/Lilla gummann

  1. Vad kul! Dags att ta fram och damma av den där boken tycker jag 🙂 Det hade nog inte blivit nån bok för mig heller om jag inte hade tecknat själv, fast för mej blev det ett sätt att ta upp något jag gjort jättemycket som barn. Sen blev det musik för hela slanten och mycket annat “hanns inte med”. Tur att man inte kan leva flera parallella liv samtidigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen