Sagor, grytor och huvudbry.

Min syster (hon med fejja-låten) sa en gång till mig: “Undrar hur det ser ut i huvudet på dig?” Det var när jag skrev Familjen Is i kris som hon ställde frågan, barnboken om istapparna Isabella och Isak som bor i en fin hängränna i Gamla Stan.
familjen
När Isabella börjar göra saker som inte passar sig där hemma, tar ett frostigt drama sin början! Och det är detta händelseförlopp som får min syster att reflektera över hur min hjärna egentligen är funtad. Ibland kan jag undra detta själv. Och inte bara när det gäller sagor utan även GRYTOR. Vi har ju varit rätt många här hemma sista tiden. Så ser det ju ut i många hus under jul och nyår. Men samma dag som sista stor-ungen åker tillbaka efter julledighet gör jag en ratatoille för sisådär 30 pers ungefär.
image
Samtidigt som jag rör runt i grytan stiger långsamt insikten att vi bara kommer att vara två (ok 3 med Benny) här hemma under hela våren. Vi kommer att få äta denna paprikaröra till det kryper ur öronen på oss! Tills vi långsamt antar samma färg som röran! Och då kom jag att tänka på syrrans förundrade fråga och håller fullständigt med henne. Hur ser det egentligen ut i huvudet på mig?!?!

21. januari 2015 av Anna
Kategorier: Kåserier, Utgivning, Våra böcker | Taggar: , | 12 kommentarer

Kommentarer (12)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.