Sångglädje och julstämning

The black week, som inföll förra veckan är nu tillända. Puuuh. Tänkte bjuda på ett litet axplock från den späckade perioden som inleddes med en liten julkonsert av Feel Joy Kören, en alla-kan-sjunga-kör som jag leder. Kören består av ett sextiotal sångglada, som bjöd nära och kära på blandad kompott av julsånger och annat. Supertrevlig inledning på späckade veckan!

IMG_1477.JPG
Och så här festligt avslutade veckan i söndags, en barn och familjegudstjänst med alla barn och ungdomar i ett låååångt Luciatåg. Överst min härliga ungdomskör som gick runt och lussade på lasarettet och äldreboenden hela helgen. Tio framträdanden på ett par dagar! Kronan vandrade runt så alla fick vara Lucia varsin gång.
Lucia Avesta kyrka 2014 På golvet sitter mammor, pappor och bebisar från kyrkans barnverksamhet. Resten är mina körbarn i olika åldrar. Vi hade en Luciakonsert mitt i veckan också då nittio vuxensångare tillkom utöver barnen. Några sånger sjöng alla barn och vuxna tillsammans. Sångglädje och julstämning var bara förnamnet. Jag har verkligen världens roligaste jobb. The black week är nu tillända men var värd varenda timme!
(Psst. Nästan så jag längtar lite till nästa år!)

8 reaktioner på ”Sångglädje och julstämning”

    1. Tack Eva,:-)Det känns roligt att tänka på det som en “kulturgärning” för det här med körerna började jag med ganska sent i livet och det har vuxit explosionsartat. Sången är nästan magisk när människor sjunger med sin egen röst av hjärtats lust. Inte för intet att det finns gamla ordspråk som “Sången ädla känslor föder”. En vetskap långt bortom “idol” som jag känner mig ljusår ifrån.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen