Semesteraktiviteter 2

Usch vad snål jag är på inlägg denna sommar. Har notonmusic verkligen ingenting att berätta så här mitt i högsommartid? Sist kunde jag ju berätta om hur det var att ha semester i alla fall. Eller rättare sagt hur man städar vinden. Sen dess har jag intensivjobbat ett par veckor med Bas Fiol & Flöjt och FAKTISKT gjort en del blogginlägg, men på Bas Fiol & Flöjts hemsida. Så jag kanske kan få tillgodoräkna mig dessa? Den som vill kan ju göra en digital road-trip och läsa om hur vi hade det i Malung, Skogs-Tibble, SunneNorrköping ,GrythyttanBålsta och Sala.   Lill-Elvis bandet har också gjort lite utryckningar, senast igår på femtisexans café här i Krylbo. Ett supertrevligt, femtiotalsinspirerat café där Elvis förstås är ett givet inslag men också annat tidstypiskt. Under tre timmar serverades räkmackor och Elvislåtar i en salig blandning. Trevligt så det förslog.

Kolla in den ständigt fikande damen i ett av café 56ans hörn. Den som byter tåg i Krylbo, eller hoppar av här av annan anledning, kan gärna kika in till Bosse och den fikande damen på en kopp kaffe. De huserar nämligen mitt i det gamla fina stationshuset.   Annars rullar sommaren på, har sin gilla gång liksom. Ännu en semesterperiod har tagit vid och jag snubblar över sysslor som detta utan att riktigt ha förstått hur det gick till. Precis som med vinden i förra inlägget. Rishögen ovan är bara bråkdelen av en rishög som jag i omgångar har kört till tippen. Det hela började med att jag helt oskyldigt passerade en sån här.

Lite spontant knipsade jag av en sju, åtta grenar på ett ställe där det fanns väldigt mycket grenar, eftersom jag ändå inte hade något särskilt för mig. Kom att tänka på att den elektriska häcksaxen skulle vara kul att testa och innan jag visste ordet av var häcksaxen en elektrisk machete och jag högg mig fram i Amazonas djungel! Ofta är det just så där det går till när jag ostrukturerade människa får något nyttigt gjort!

Som gjort för att leka Amazonas, eller hur? Nån mer som har semester och vill vara med? Bara att komma hit med det ni har i macheteväg i så fall! Eller har ni egna lekplatser hemma på gården kanske?

10 reaktioner på ”Semesteraktiviteter 2”

 1. Oj! Macheteskvinna!
  Fast å andra sidan så har jag också sysslat med liknande,fastän jag inte har haft semester men kvällarna har bjudit på varierande aktiviteter i trädgården. Vinbärsbuskarna har rykt och snart åker körsbärsträdet….Jag är på gång och hoppas att få så mycket struktur i mitt liv att jag får till det så snart vi har stängt caféet för sommaren.
  Du beskriver ditt liv så härligt men det är säkert härligt också! Ha det fortsatt skönt de dagar som är kvar av semestern!
  Karin mitt i cafélivet.

  1. Tack Karin 🙂 Hahaha en trädgård bryr sig inte om man har semester eller ej… Inser så här sista semesterveckan att en hel del kommer att få vänta på att bli ompysslat tills det är dags att börja jobba igen. Med hus och trädgård är man aldrig någonsin sysslolös. Men jag skulle inte vilja vara utan vare sig det ena eller andra. Om inte annat finns det alltid något att skriva och berätta om 🙂

 2. Åh, fina 50-talscafét i Krylbo! Där fikar jag alltid när jag har en chans och det är ju rätt ofta. Synd att jag missade Elvis-föreställningen!

  Och dina Amazonastakter är helt rätt. Det är så det kan bli något gjort. Man börjar med en grej, upptäcker något annat som också behöver fixas, kanske går vidare till en tredje och fjärde och eventuellt sluter man cirkeln framåt kvällningen, mycket nöjd med sina insatser. Sååå mycket roligare än att göra en arbetsplan åt sig själv på morgonen!

  1. Ja, visst är det mysigt på 56an? Det kanske blir fler spelningar där, vem vet? Och machetestakterna gav resultat! Nu har jag gett mig på fönsterkarmar istället, inte med machete utan med färgskrapa! Men färgen sitter så hårt och spåren är så pilliga att jag är nära att ta fram macheten istället!

 3. Så synd att jag inte visste om att ni var där. Du kunde ha tipsat mig! I Styrstad har jag spelat många gånger och även varit i Styrstadgården ett antal gånger. Det är inte så långt att åka från oss. Om ni kommer dit någon mer gång kan du väl höra av dig.
  Kram från Ingrid

  1. Ja, jag kom på alldeles för sent att det var där du höll till! EFTERÅT nämligen! Det hade ju varit jättekul att ses, jag har nog inte kopplat Mogata riktigt på kartan. Men åhörarna var så positiva och tyckte att vi skulle komma tillbaka så vi hoppas på det, trots ganska lång resa. Då ska jag höra av mig lovar jag! Vad roligt att du hade spelat i Styrstad!

  1. Ja och han som har ritat Krylbo stationshus har tydligen ritat en massa stationshus fick jag höra den dagen. Instämmer, det är något speciellt med stationshus! Kan tänka mig att du leker titt som tätt i din charmiga trädgård Hannele 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen