Semesterdagar för Mäster och Häxa

byråNågra dagars paus i verkstan behöver inte betyda armarna i kors. Inte på Noton Music i alla fall. Här är det en gammal byrå som får samma behandling som de spruckna instrumenten hemma i verkstan. Lim, några limknektar och en hyfsad hantverkare på det. Och den hantverkaren är ju inte jag, ska tilläggas. Det är Mäster själv som inte kan sitta overksam ens under några lata semesterdagar.

En gammal fåtölj får nytt liv under semesterdagarna den med. Ett ben har lossnat. Den måste först skrapas ren från gammalt lim från en tidigare lagning – felaktigt lim, vitlim…väser Mäster som han gör när gamla instrumenfåtöljt är lagade med trälim och behöver limmas om, då är det hopplöst med vitlim. Det ska vara djurlim, ett sorts gelatin, det utgörs av gamla ben som kokas. Sådant lim löses upp av vatten om det behöver lagas igen.

barnteaterNej, nån Mäster är jag inte. Jag får vara häxan som kokar limmet de använder i verkstan…som står där och rör långsamt i grytorna, där ben från både det ena och det andra flyter runt… Moahahaha…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen