Sköna Maj!

Vart tog april vägen? Det bara svischade till och så var den slut! Ett gäng Feelingsångare från mina Alla-kan-körer satte definitivt punkt för april med “Sköna maj välkommen” och andra kända vårsånger på Valborgsmässoafton utanför Hedemora i Wibberbo bystuga.

IMG_2156.JPGTitta vad glada de ser ut! Jag tror att de tänker på det utlovade kaffet med dopp som bystugan lovat att bjuda på efter sången.

IMG_2161.JPG När mörkret kröp inpå tändes majbrasan! Titta vilken dramatik som min nya kamera Klara-Fina lyckades fånga! Ett eldmonster!!! Bystugan vet nog inte om att det härjar ett äkta eldmonster i trakten!

IMG_2105.JPG
Förutom att maj månad är en enda explosion av grönska är den även en explosion av avslutningar. Det är körer och grupper som jobbat hela vintern med olika projekt och som är färdiga att “slå ut” just under maj månad. Väldigt spännande och glädjefyllt brukar det vara.

IMG_2098.JPG
Det är lätt hänt att missa allt som händer ute i naturen bara. Som liljekonvaljerna här som tyst prasslat sig upp bland fjolårslöven. Sammanfattningsvis kommer det att bli en hel del naturyttringar och kulturyttringar som slår ut i min omgivning under denna, årets vackraste månad! Maj månad! Sköna maj välkommen!!!

Fler som skriver om maj denna lördag finner ni här nedan och den som föreslagit att vi ska skriva om just maj är Karin!

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur
Liza

02. maj 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt | Taggar: , , | 30 kommentarer

Kommentarer (30)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.