Sköna Maj!

Vart tog april vägen? Det bara svischade till och så var den slut! Ett gäng Feelingsångare från mina Alla-kan-körer satte definitivt punkt för april med “Sköna maj välkommen” och andra kända vårsånger på Valborgsmässoafton utanför Hedemora i Wibberbo bystuga.

IMG_2156.JPGTitta vad glada de ser ut! Jag tror att de tänker på det utlovade kaffet med dopp som bystugan lovat att bjuda på efter sången.

IMG_2161.JPG När mörkret kröp inpå tändes majbrasan! Titta vilken dramatik som min nya kamera Klara-Fina lyckades fånga! Ett eldmonster!!! Bystugan vet nog inte om att det härjar ett äkta eldmonster i trakten!

IMG_2105.JPG
Förutom att maj månad är en enda explosion av grönska är den även en explosion av avslutningar. Det är körer och grupper som jobbat hela vintern med olika projekt och som är färdiga att “slå ut” just under maj månad. Väldigt spännande och glädjefyllt brukar det vara.

IMG_2098.JPG
Det är lätt hänt att missa allt som händer ute i naturen bara. Som liljekonvaljerna här som tyst prasslat sig upp bland fjolårslöven. Sammanfattningsvis kommer det att bli en hel del naturyttringar och kulturyttringar som slår ut i min omgivning under denna, årets vackraste månad! Maj månad! Sköna maj välkommen!!!

Fler som skriver om maj denna lördag finner ni här nedan och den som föreslagit att vi ska skriva om just maj är Karin!

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur
Liza

30 reaktioner på ”Sköna Maj!”

 1. Oh, så härligt med liljekonvaljer, det var tidigt!
  Jag brukar plocka dem lagom till Mors dag och det är ju några veckor dit.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  1. Ja du Ingrid, jag håller med. Men det är i en tidig söderslänt och de flesta har definitivt inte så bråttom som dessa. De lär få ångra sig, så kallt som det är idag!

 2. Härligt! Du fick till en ordentlig brasa i ditt inlägg.
  Det hör till att avsluta april innan vi går in i maj med eld.
  Maj och juni är månaderna som är de ljuvligaste ljuva, då man helst inte ska sova alls.
  Jag kan förstå att du har fullt upp med alla köravslutningar och dylikt under majmånad.
  ha det gott!

  1. Tack Karin, håller med om att man inte borde sova i maj juni, tyvärr är jag ju av naturen så kvällstrött att jag stupar hur underbart det än är sena sommarkvällar! Men en härlig tid är det 🙂

 3. Fina bilder! Kul att se kören framför det som en gång var sågen (tror jag). Det var verkligen tidiga liljekonvaljer, jag brukar plocka sådana i slutet av maj. Här, norr om Stockholm, är det vitsippan som lyser överallt. På vår tomt har en gullviva vaknat.

  1. Det är på vissa ställen liljekonvaljerna hunnit så långt. De flesta är bara små spjut ännu. Det stämmer nog att det har varit en såg där, säkert en kvarndamm, det där vattnet! Tänk att du kände till platsen, roligt 🙂

 4. Visst startade maj med kyla, men idag är det fint! Har hunnit varit ute och inspekterat trädgården och nu växer det så det knakar! 🙂

  1. Ja, idag är det härligt! Vi står i solen och jobbar och även om det är svala vindar så nog värmer solen 🙂

  1. Dessutom fick vi gå in och dricka kaffet! Lite frusna var vi allt 🙂 Klara-Fina tar sig för varje dag!

  1. Det gör det tyvärr här också Hannele, regnar dessutom 🙁 Så för tillfället är det inte nån vidare sköna maj.

 5. Eldbilden!!!!! …. jag ser flera ansikten, två kvinnobröst, en eller två uppenbarelser … kören speglar sig glödande i vattnet och ur struporna ljuder elementvarma sånger … feelingsånger!
  Klara – Fina vilket passande namn!
  Skönt inlägg!

  1. Oj, vilken uppenbarelse i brasans sken! Du skulle ju kunna ta jobb som sierska Tove 🙂 Du har verkligen förmåga att SE! Och sången ur struparna värmde både kör och åhörare! Ha en fin fortsatt majhelg om än kall och regnig! Kram

 6. Oj, nu kommenterade jag visst både förra inlägget och detta i förra kommentarsbåset. Härligt med vårsånger och det där eldmonstret skulle jag vilja adoptera, som den fridsamma smygpyroman jag är. Älskar eld!

    1. Det förekommer ibland i musikpedagogiska kretsar (Björkvold) när man vill ha ett lite vidare begrepp för musik som i Afrika där musik-dans-människa hör ihop på ett helt annat sätt än hos oss. Vi delar ju gärna upp det. Ngoma står ursprungligen för trumma, dans och fest. Jag tycker om ett lite vidgat kulturbegrepp och har därför en kategori på bloggen som heter “Ngoma-kulturutövare i praktiken”. Där petar jag in allt jag eller andra gör inom kulturområdet. Som att sjunga vid majbrasan 🙂 Och elda! Jag tänker att kultur är något som har med hela människans existens att göra och något som är livsviktigt. Jag har missat att du har bott i Afrika! Kram

 7. Wow! Liljekonvaljer redan! Jag älskar körsången på sista april, men jag upplever att det var mer sådant förr – eller så är jag bara på fel platser vid fel tid nu för tiden.

  1. Jag tror att många brasor saknar körsångare – det hör liksom till – det är inte alltid så lätt att få tag i. Många körer sjunger på samma ställen år efter år och är så att säga upptagna. Så det är nog fler brasor än körsångare nu för tiden.

 8. Maj är en skön månad, men springer iväg nästan ännu fortare än april. Älskar den skira grönskan och alla olika nyanser av grönt… en ljuvlig tid går oss till mötes… och många, många olika blommor som bara väntar på att fotas 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Visst är det så, maj måste väl vara alla blomfotograf-entusiasters allra bästa månad. Rena eldoradot 🙂 Lycka till med allt fotande!

 9. April är min bästa månad! Och det blev en underbar månad. Precis som jag vill ha den. Kall och kal. Det är liksom det där alldeles före det börjar grönska som lockar mig. Men maj är faktiskt helt okej, den med. Och nu har det regnat så jag fick inviga min regnmätare…kan det bli mycket bättre…/Lilla gummann

  1. Du har en poäng där! April är inte dum den heller. Och när snön lyser vit i januari är den vackrast i min värld! Men oktober och november har jag inte mycket till övers för. Spännande med regnmätaren, det blir väl en rolig invigning för de har ju lovat regn på sina håll! Kram och fin fortsatt majhelg:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen