Sköt dig själv!

Så här kan det se ut när det knackar på dörren till verkstan.

IMG_2241.JPG “O sjungen i skorrande strängar, sjung vackert om kärlek ändå”, vill man inte direkt citera till en gitarr i denna prekära situation. Det här är inget som sköter sig självt. Åtgärd krävs. Som tur är inte av mig.

IMG_1887.JPG Det här sköter sig inte självt. Åtgärd krävs. Av mig tyvärr. Den skoluppgift som jag hade planerat göra under påskdagarna, när jag golvades av influensan, ligger på köksbordet och fullständigt skriker ut sin frustration över saknad handlingskraft. Ta itu med mig då!!! Ungefär…

IMG_1886.JPG
Jag är SÅ tacksam att de små bladen på hortensian tar sig fram i grenverket och sköter sig själv, alldeles på egen hand.

IMG_1889.JPG
För att inte tala om dessa små blåklädda gäster som dyker upp i vartenda år i syrenhäcken. Även de sköter sig alldeles självt. Men uppsatser sköter sig inte självt. Ha ett trevligt fortsatt veckoslut.

20 reaktioner på ”Sköt dig själv!”

  1. Tack Maria, ja visst är det härligt med all vår ute! Nej, vårblommor kan man verkligen inte få för mycket av!

 1. En sårad gitarr som blir lagad, spelar bättre en nånsin tänker jag, vårens ljuvliga är nytt liv, men också gammalt från förra året .. som en söndrig gitarr … och den där tillbringaren som de gula bor i …
  år efter år
  sommar höst vinter och vår.
  kram på dig körbruden!

  1. Kram till dig med Tove. Den där tillbringaren som de gula bor i är väl fin! Absolut inget jag behövde men inte kunde motstå! Sånt som händer :-/ Ångrar mig dock inte…

 2. Den gitarren behöver defintivt lite hjälp! Jag gick faktiskt en gitarrkurs för så där ca hundra år sedan. Det var mamma som släpade med mig och jag var väl ganska ovillig, så inte lärde jag mig så mycket.
  Hoppas att du krya på dig nu när solen och våren äntligen kommit igen och lycka till med uppsatsen!
  Ha en härlig helg!
  Kram, Ingrid

  1. Tack Ingrid, det brukar gå bättre om drivkraften kommer inifrån än från mamma 🙂 Kanske dags att ta revansch? Kram och fortsatt trevlig helg!

  1. Pia! Ännu en strålande idé! Kaffetermos, bridgeblandning och en bänk i solen… Och så datorn med uppsatsen i då…. Höll nästan på att glömma det sista i rena glädjeyran 🙂

 3. Jobbigt innan man kommer ifatt efter influensan och orkar med måsten, som redan skulle vara gjorda. Det är ju olika hur vi människor fungerar, men jag jobbar som bäst under press… som en deadline som närmar sig… då kan jag som annars är en av naturen lat människa sätta fart. Det där kommer du att fixa i ett nafs 🙂
  Visst är våren en skön tid… allt bara kommer av sig självt både i och utanför rabatterna 🙂
  Din hortensia ser ut att liksom min ha ganska många år på nacken… min är ett monster som slingrar sig in under takpannorna och mellan springorna i träpanelen… fin när den blommar, men måste tuktas rejält varje höst.
  Svar ang. din svampundring… röksvampen, alltså den det ryker om, den är något helt annat… och väldigt vanlig, medan bombmurklan är en av våra absolut sällsyntaste svampar… och så otroligt kul att få återse 🙂
  Önskar dig en fin vårhelg!
  Kram

  1. Tack för info om murklan, intressant! Svampar är verkligen något jag skulle vilja lära mig mer om! Jo de är nog kusiner våra hortensior, monster var bra namn. Vindskivan har den sprängt sig genom och är en bra bit uppe på taket och härjar. Vår har tyvärr inte fått den där gränssättande fostran den skulle ha behövt, den är bara vildvuxen, galen och storskrattande där den blommar och står i.

 4. Det är underbart med dessa vårtecken som blåsippor och vitsippor. Lycka till med skoluppgiften, Anna. Den kommer du att klara galant – du kanske till och med kan göra den utomhus, i lä, mot en solig vägg?

  1. Instämmer! För övrigt; Dagens bästa idé Eva! Så klart jag ska sitta ute! Att jag inte har tänkt på det, måste vara att jag har snutit ut hjärnan!

 5. Har önskat mig en gitarr länge men vet inte om jag ens kan spela … hur det kan bli 🙂 Tur att musikdoktorn finns!!!
  Liv i dina foton och du, var rädd om dig och sov och vila mellan varven /kram

  1. Tack snälla, ja flunsan var en seg historia. Ska försöka ta det lite lugnt i helgen, Gitarr är roligt att kunna, med tre ackord kan man klinka ett större antal låtar. Så klart du ska skaffa en gitarr! Med lite envishet kan alla lära sig. Kram och fin fredag 🙂

 6. Underbart med egna blåsippor i syrenhäcken. (Kan ju inte bara skriva häcken, det kan ju missförstås…)
  Det är bara att sätta sig ner och börja skriva – det brukar ge sig själv då. Det som är gjort är gjort intalar jag mig ibland. Jag kan ju, till skillnad mot dig, skjuta upp saker tyvärr, som städning och fönsterputsning.
  Den unge mannen, för det är väl en sådan, måste ha spelat väldigt våldsamt på gitarren.
  Kram från Ingrid

  1. Haha, bäst man väger tungan rätt i munnen 🙂 De har “alltid” funnits där, tror de smet över en gång i tiden från blom-tanten som bodde i grannhuset för länge, länge sedan. Gitarren har råkat ut för olycka:-( Ett förkrossat barn fanns med i bakgrunden som hade räknat ut att det skulle ta hela livet för henne att betala av den om hon skulle köpa en ny. Vet inte hur hon hade räknat. Har satt igång m uppsatsen nu i alla fall 🙂 Kram från Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen