Sol i hjärtat – sol i sinne!

Är det sol ute och man måste vara inne får man se till att ha sol i hjärta och sinne i stället. Trots att solen sken hela söndagen fick jag hålla mig inomhus hela långa dagen. Smällar man får ta när man jobbar i kyrkan! Men det blev en glädjerik dag! Fylld av sång och musik.
image
Att stå framför en kör som körledare kan vara nästan magiskt. Man kan ha nött och tjatat och tragglat om detaljer i månader och så när det gäller… Allt faller på plats! Varenda körsångare ger allt de har. Att få samverka med skickliga musiker som Eldar och Irina är en stor förmån, en stor inspiration för både körsångare och mig. Den här dagen var det prostvisitation som gällde! Titta vilka underbara körsångare!
IMG_2005.PNG (Foto: Eldar Levgran)
Gospellåten Total Praise framfördes så pelarna i kyrkan vibrerade! Det var mäktigt vill jag lova! Några timmar senare var jag tillbaka i kyrkan igen. Nu i ett litet mindre sammanhang.

IMG_1970.JPG
Min lilla ungdomskör framträdde på Sinnesro-gudstjänst med några sånger. Stämningsfullt och rogivande med många tända ljus, finstämda visor och tänkvärda texter.
image
Och när jag promenerade hem i den ljumma vårkvällen såg jag att jag verkligen inte hade behövt oroa mig. Naturen hade klarat sig hela dagen utan min närvaro 🙂

18 reaktioner på ”Sol i hjärtat – sol i sinne!”

 1. Så vackert!
  Vad kul att du beskrev hur det känns att vara körledare. Har faktiskt många gånger tänkt på hur det skulle kännas. Kanske andra tänker om mej hur det skulle kännas att vara reseledar och guide och tala inför många människor.
  Ha det bra!

  1. Så kan det verkligen vara Lena, att vara körledare är lite som att vara reseledare faktiskt, fast man guidar genom ett musikaliskt landskap 🙂 Kram

 2. Sol ute sol inne, det var en bra rubrik! Vet hur det där med helgjobb fungerar, en är inne, men vi såg ju till att komma oss ut en stund med de boende/brukare. Kyrkan är et särskild hus att vara i, det blir stilla inom en på ett gott sätt, fylls det med körsång och lite svängig gospel ja tack så härligt! Ser dig stå där och” bli ett” med din kör då alla toner harmonierar med text människorna som övat övat …
  Sinnesro – gudstjänst är fint, har varit med en gång tillsammans med nynykra alkoholister … Du gör något vackert när du är inomhus… sinne-sol-hjärta kram!

  1. Bra med jobb där man kan gå ut! Säkert populärt bland de boende/brukare också. Och det är härligt i körer när man kommer fram till det där efterlängtade resultatet. Sinnesrogudstjänster med sitt fokus på hopp och nystart är väldigt fina, sången och musiken får liksom vara med och förstärka det. Kram

 3. Åh så fint väder ni hade. Här var det kallt och regn. Idag då jag jobbar igen är det minsann fint. 😉 Å du, Lisa heter jag, inte Helena. 😉 😀

  1. Pinsamt Lisa! Du och Helena är mina senaste bloggbekanta, nu har jag blandat ihop era namn! Har bara väntat på att jag ska göra något sådant! Nu är det gjort! Bot och bättring 🙂

 4. Det där med att allt faller på plats känner jag igen. Ibland sliter man sitt hår och tar om och tar om, sen när det gäller, flyter allt som en vacker vårflod.

 5. Nu ser jag den fina kyrkan *tack*
  Så kul att läsa om ditt sinne och din sanna glädje och hur allt ramlade på sin plats som vanligt då det är skarpt läge.
  Fina foton!
  Ha en bra dag/ kram

  1. Tänkte på dej när jag knäppte bilden på kyrkan 🙂 Du hade ju frågat efter den. Och jag hade faktiskt ingen bild på den innan! Den är fin…

 6. Det är väldigt rogivande att vara i en kyrka och med musik och fina ord blir det så stämningsfullt. Närvaron blir så påtaglig och ro i sinnet när man går hem. Visst är det härligt att solen tittar fram! Fin måndag! /Helena

  1. Jag tycker också att kyrkorummet är väldigt vilsamt och fridfullt. Vår kyrka är alltid öppen på vardagar så den som vill kan gå in och tända ett ljus och sitta en stund i tystnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen