Sommar sommar sommar…

Tagit oplanerad semester från bloggandet märker jag! Men jag har så mycket olika saker för mig hela dagarna att tiden bara rusar iväg och i min värld var det i förrgår som jag uppdaterade sidan. Tittar jag i almanackan var det bra mycket längre sedan. Nå, jag hoppas att ni som brukar titta in här har annat för er än att sitta och vänta på att jag ska höra av mig. Jag tror faktiskt det och det känns betryggande. Ni kanske rentav har köpt en båt som stjäl tid och engagemang?

Nähä, men det har vi gjort. En stadig plastbåt som jag genast döpte till Zorba! Den har fin blå kant. Fast på sjöspråk heter kanten antagligen något annat. Zorba ser ut att komma från den grekiska övärlden. Kanske rymt för att få det bättre nån annanstans? Hur som helst. Skaffar man båt ska den sjösättas. Vi tog en tur till sommarhuset och havet. Premiärturen gick nästan helt utan missöden, bara en liten petitess uppstod. Motorn la av efter en dryg timmes färd ut mot öppna havet. Vad f-n, mumlade gubben eller något liknande barnförbjudet. Själv gav jag gubben onda ögat. Köper man en motor måste man väl för bövelen se till att den fungerar innan man släpar med sig en värnlös kvinna ut på havet!?! Jag var inte dummare än att jag kunde räkna ut att en timmes full sprutt med motorbåt rakt ut på havet innebär MINST tre timmars roddfärd hem. Jag kunde också räkna ut att jag inte skulle vara kuttersmycke på färden utan vara involverad i högsta grad.Det fanns förvisso kobbar och öar att plaska i land på om stormbyar, åska eller regn skulle komma över oss. Filifjonka som jag är såg jag för min inre syn den ena katastrofen efter den andra uppstå. Två rutinerade sjöbjörnar som satt på en sten, låtsades inte se oss. Den ena viskade i mungipan till den andra; “Men JISSES! Titta inte bakåt. Men vilka AMATÖRER!!!” “Hehehe” skrockade den andra. “Lugn, snart kommer sjöräddningen och tar dom på släp…”

(Nån kunnig fågelskådare som vet vad “sjöbjörnarna” kan tänkas vara för fåglar? Klicka på bilden så blir den större. Storskrake? De är säkert precis så där skrävliga!) Men så hostade Zorba till och Kapten tog lycklig och lättad fatt i styrhandtaget igen (som säkert heter något annat på sjöspråk). Och så vände vi helt om och tuffade stadigt hemåt där kaffe och jordgubbar väntade i vårt lilla sommarkök. Jordgubbar som nån Filifjonka rensat i förväg OM något skulle inträffa!   

Se det blev en riktig historia det 🙂 Nu önskar Gubben, Zorba och jag er alla en fin sommarkväll!

24 reaktioner på ”Sommar sommar sommar…”

 1. Jammen det är ju så träffande
  kanten
  och styrhanken
  full stopp och full fart
  Kaptenen klarar såklart
  föra vernlös kvinna i land
  som en riktig man(d)
  Ljuvlighetens bilder av Klara Fina
  hustrun Anna med den skina ..
  🙂

  1. Hahaha ja, det gick ju bra till slut. Motorn startade väl av hickan den fick när jag satte onda ögat på gubben! Reling heter kanten vet jag nu 🙂 Kramen

 2. Så kul med en båt, men jag förstår om du blev lite orolig när motorn strejkade. Ro i tre timmar vore inte kul!
  De där fåglarna är skarv. Några riktiga fulingar tycker jag och här blir de tyvärr vanligare och vanligare längs kusterna. Deras guano är så stark så all växtlighet dör på den kobbar och skär där de slår sig ner.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Aha, då trodde jag rätt! Jag läste om att de fanns på en särskild ö längs Jungfrukusten så det stämmer ju. Jaså, usch då 🙁 Det låter inte roligt, låter som kanadagässen hos oss, de är också ena trista pippifåglar som skräpar ner. Skarven var utrotningshotad ett tag läste jag också nånstans. Helt underbart med båt 🙂 Havet är vardagsmat för dig förstår jag men själv har jag inte alls vistats mycket vid havet vare sig som barn eller vuxen. Det är SÅ mäktigt 🙂

 3. Maskiner krånglar alltid – särskilt båtmotorer och särskilt när jag ska åka med. Det är därför vi har två bilar eftersom alltid en krånglar…
  Vi har också en sån båt fast med grön kant. Den har gått med smärre avbrott i snart 30 år. Nu har sonen övertagit den och jag är mycket glad för det.
  Kram från Ingrid

  1. Instämmer, datorer och maskiner överlag ska fungera, annars kan det vara. Men båtar kan ju vara fantastiskt trevliga att umgås med i fungerande tillstånd. De kan ju ta en till helt underbara platser som skulle vara svåra att nå annars. Och du kan säkert få åka på en liten båttur med sonen om du skulle vilja det, för egen del trivs jag rätt bra på land måste jag säga 🙂 Kram

  1. Tack Anna, ja det blev ett litet äventyr och jag är så glad att jag slapp ro hem 🙂 Jag är nog lite landkrabba av mig…

 4. Där hade det kunnat bli lite valkar i händerna… huvaligen. Tur att ni fick fart på den! Ser härligt ut i alla fall, och gott med jordgubbar. Det är bäst att passa på, snart är dom slut!

  1. Hahaha:-) Jo du gissa om det hade blivit. Men nu slapp vi det! Och jordgubbarna kommer jag med att sakna! Som du säger; man får passa på! Kram

 5. Ack ja nog får man ta sig en liten semester från bloggen, vi skriver ju av lust eller hur, inte av tvång. men när du nu är tillbaka är det så roligt! Kram

  1. Tack Eva, det känns bra att höra 🙂 Det samma måste jag säga; var väldigt tomt när du var borta ett tag (fast det kanske inte alls var länge?) och väldigt trevligt när du dök upp igen 🙂 Håller med dig fullständigt, det är viktigt att den här typen av skrivande får vara bara lustbetonad och inget annat. Så uppehåll blir det nog lite emellanåt när det händer en massa som drar en bort från dator och nät. Vare sig det handlar om båtar eller annat 🙂 Kram

 6. Vilken tur att det gick bra! 🙂 Visst är det härligt med båt och vatten. Som barn tillbringade jag mycket tid ensam i en oprimistjolle på havet. Fick bara åka in mot viken och inte ut mot havs. Bra onsdag till dig Anna! /Kram

  1. Jag förstår dina föräldrar Helena! Samtidigt var de modiga som lät dig segla på egen hand! Känns skönt att de egna barnen är stora, vårt sommarhus är nyinförskaffat så de har aldrig haft några barndomssomrar här. Bra att få lära sig hantera vatten tidigt hur som helst. Kram!

 7. Ja den båtresan hade kunna sluta med en förskräckelse och blivit en ofrivillig motionstur, vilken tur att motorn startade. Jordgubbar mmm… Ha det gott. Kulturtanten

 8. Härligt med en båttur även om den inte blev riktigt som planerat. Det är onekligen något alldeles särskilt med ge sig ut på havet. Kramar Liza

  1. Ja, havet är verkligen mäktigt på ett helt annat sätt än älvar och sjöar. Och ibland är det kanske bra att allt inte blir som man har tänkt sig, då får man ju ngt trevligt att skriva om 🙂 Kram

 9. Ha ha ha, vad jag skrattade år eran båtutflykt, hi hi, jag ser hur onda ögat biter sig fast i mannen… ☺☺☺ Men med din humor så hade det nog bra även om nu inte motorn startat…
  Fint fönster med dukat bord.

  Kramen ♥

  1. Ja man vet aldrig vad man har för resurser när det kniper! Tanken på lite hajar kan nog få de flesta att överträffa sig själva 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen