Sommar sommar sommar…

Tagit oplanerad semester från bloggandet märker jag! Men jag har så mycket olika saker för mig hela dagarna att tiden bara rusar iväg och i min värld var det i förrgår som jag uppdaterade sidan. Tittar jag i almanackan var det bra mycket längre sedan. Nå, jag hoppas att ni som brukar titta in här har annat för er än att sitta och vänta på att jag ska höra av mig. Jag tror faktiskt det och det känns betryggande. Ni kanske rentav har köpt en båt som stjäl tid och engagemang?

Nähä, men det har vi gjort. En stadig plastbåt som jag genast döpte till Zorba! Den har fin blå kant. Fast på sjöspråk heter kanten antagligen något annat. Zorba ser ut att komma från den grekiska övärlden. Kanske rymt för att få det bättre nån annanstans? Hur som helst. Skaffar man båt ska den sjösättas. Vi tog en tur till sommarhuset och havet. Premiärturen gick nästan helt utan missöden, bara en liten petitess uppstod. Motorn la av efter en dryg timmes färd ut mot öppna havet. Vad f-n, mumlade gubben eller något liknande barnförbjudet. Själv gav jag gubben onda ögat. Köper man en motor måste man väl för bövelen se till att den fungerar innan man släpar med sig en värnlös kvinna ut på havet!?! Jag var inte dummare än att jag kunde räkna ut att en timmes full sprutt med motorbåt rakt ut på havet innebär MINST tre timmars roddfärd hem. Jag kunde också räkna ut att jag inte skulle vara kuttersmycke på färden utan vara involverad i högsta grad.Det fanns förvisso kobbar och öar att plaska i land på om stormbyar, åska eller regn skulle komma över oss. Filifjonka som jag är såg jag för min inre syn den ena katastrofen efter den andra uppstå. Två rutinerade sjöbjörnar som satt på en sten, låtsades inte se oss. Den ena viskade i mungipan till den andra; “Men JISSES! Titta inte bakåt. Men vilka AMATÖRER!!!” “Hehehe” skrockade den andra. “Lugn, snart kommer sjöräddningen och tar dom på släp…”

(Nån kunnig fågelskådare som vet vad “sjöbjörnarna” kan tänkas vara för fåglar? Klicka på bilden så blir den större. Storskrake? De är säkert precis så där skrävliga!) Men så hostade Zorba till och Kapten tog lycklig och lättad fatt i styrhandtaget igen (som säkert heter något annat på sjöspråk). Och så vände vi helt om och tuffade stadigt hemåt där kaffe och jordgubbar väntade i vårt lilla sommarkök. Jordgubbar som nån Filifjonka rensat i förväg OM något skulle inträffa!   

Se det blev en riktig historia det 🙂 Nu önskar Gubben, Zorba och jag er alla en fin sommarkväll!

21. juli 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: , | 24 kommentarer

Kommentarer (24)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.