Sommaraktiviteter

Nu måste jag verkligen byta bild! Nytt inlägg med andra ord, efter flera månaders inaktivitet här på hemsidan. Jag kan inte påstå att inaktiviteten har gjort sig gällande på övriga områden. Men det är ju förskräckligt att ha kvar vår-vinter bilden från april månads inlägg, mitt i denna gastkramande högsommarvärme!

Så här kommer en härlig sommarbild! Förutom att “huppe i älva”, vad gör ni andra för att få hjärnan alert när termometern dag efter dag ligger och skälver ovanför 30 graders strecket?

Själv påbörjade jag en mönsterstickning. Ett trevligt litet semesterprojekt tänkte jag…Svalt, vitt, luftigt sommargarn… Men det var det dummaste jag hade kunnat hitta på. För det ska räknas och vridas och vändas och lyftas. Och TÄNKAS! Jag lovar, jag har stickat lika mycket baklänges som framlänges. Projektet är definitivt inte kompatibelt med extrem sommarvärme. Ibland har ju hjärnan känts som om den håller på att flyta iväg.

Dottern, som trots sin ringa ålder har stickat många fler mönster än sin mamma (som uppnått en aktningsvärd ålder), fick göra akututryckning en kväll när modern befann sig på gränsen till ett nervsammanbrott. Jag var färdig att elda upp projektet i eldfatet på gården, ta cykeln in till garnbutiken Lyckliga Nystan i Avesta och köpa nytt garn. Börja om från början helt enkelt. Dottern ryckte resolut ifrån mig stickor och garn, pillrade och lyfte och klurade, allt medan jag satt i ett hörn och svor ve och förbannelse över både värme och stickning. Men rätt som det var hade hon fått både mig och stickningen på banan igen! Tur att eldförbudet i Dalarna gjorde att jag inte eldade upp stickningen! Det hade annars kunnat ta en ände med förskräckelse! Eldfatet har faktiskt haft locket på nästan hela sommaren.Och även om eldförbudet (i egen trädgård) är upphävt nu, fungerar det faktiskt lite bättre att räkna och vrida och vända och lyfta när termometern inte är fullt lika dramatisk i sina utslag! Även om jag för all del fortfarande stickar baklänges ganska så ofta.

Så vi får se hur långt jag hinner på mönsterstickningen innan vardagen börjar rulla på igen. Jag har idag lagt ut startdatum för Feeling-körerna. Jag måste ju säja att det är myyyyycket lättare att sjunga än att sticka! 😂

Önskar er fortsatt härliga sommardagar och mitt hetaste tips i sommarvärmen är; ge er inte i kast med några projekt som kräver tankeverksamhet! Det kan sluta med eldsvåda!

4 reaktioner på ”Sommaraktiviteter”

 1. Å så roligt att läsa dig igen Anna!
  Snart körar du för fullt igen 🙂
  Härligt mor&dotter liv ni har!
  Nej, någon stickning är inte aktuell. Jag har flyttat, men hann före värmen, håller på och boa in mig – placera, tänka om ja, du vet nog hur det är. Det har gått åt mycket vatten och svalkande duschar.
  Må gott kram!

  1. Tack Tove 😃 Förstod när jag kikade in hos dig i våras att stora saker var på gång med flytt och allt med det! Hoppas du kommit i ordning och ”boat” in dig, om inte annat är hösten perfekta tiden för det! Kikar nog in och ser hur du har det! Kram 🤗

 2. Förr stickade jag mycket, men nästan aldrig på sommaren. Det var vinterjobb, att sitta framför tv:n på kvällarna med. Några alltför invecklade mönster blev det därför inte.
  Klokt att behålla locket på på eldfatet.
  Här har vi ännu grillningsförbud och måste ha tillstånd om man skulle vilja grilla. Medeltidsveckan börjar i dag, men de har visst fått dispens från förbudet.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  1. Kanske det är så jag får tänka, det får bli mitt fortsatta vinterprojekt helt enkelt! 😃 Kan tänka mig att medeltidsarrangörerna behöver få elda, vad vore medeltiden utan öppen eldslåga? Fullt med folk i Visby hela sommaren och ännu mer nu då kan jag tänka mig. Ha en fin söndag du med Ingrid 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen