Sömnlös

Hjälp!!! Tänkte jag först. Tänk om det här är ett projekt!!! Jag som har projektförbud! Några av de bloggar jag gärna besöker skriver utifrån ett givet tema varje lördag. Nu tänkte jag haka på detta! Men det är ju inte något eget projekt och ordentligt begränsat och därmed egentligen helt perfekt när man har projektförbud! Alltså behöver jag INTE ligga sömnlös över att jag hakade på! Sömnlös är nämligen månadens första lördagstema!
image
Det pinsamma är att jag nästan inte vet vad sömnlös innebär. Min hjärna är konstig på många sätt men när det gäller sömn har den stupkoll. När kroppen går ner i horisontellt läge fattar den direkt, vare sig det är middagsvila eller nattsömn. Aha! Off! Sen sover jag. Hela natten om natten. Femton minuter om dagen. Möjligtvis kan jag ha svårt att varva ner på kvällen.
Unknown-2
Men det är helt körsångens förtjänst (eller skuld beroende på hur man ser det). De kvällar jag leder kör far jag runt som en duracellkanin både under körövningarna och när jag kommer hem trots att jag egentligen är hur kvällstrött som helst.
IMG_1770.JPG
En körfri kväll börjar ögonen klippa runt 21.30 och eftersom den här hörnan är såååå himla skön innebär det att jag snarkar framför TV’n efter en kvart. Alternativet är hård pinnstol och tändstickor som håller upp ögonlocken.
image
Men OM jag skulle vakna och inte kan somna om så hjälper en tallrik cornflakes med mjölk. Antagligen för att jag i grunden är trött och när matsmältningsprocessen går igång kapsejsar hjärnan av trötthet igen. Nån annan förklaring har jag inte. Så för att avsluta detta första lördagstema, sömnlös…är jag nästan aldrig.

Spännande nu att läsa vad övriga lördagsbloggare har att säga om sömnlös!

Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren

22 reaktioner på ”Sömnlös”

 1. Härligt inlägg och välkommen i lördagsgänget! Jag är inte sömnlös särskilt ofta heller men OM jag är det någon gång så brukar en mugg med varm mjölk och en tesked honung hjälpa

  Kram från Ingrid som har varit på gott humör hela dagen eftersom hon hade sin trevliga kör i morse.

  1. Varm mjölk m honung rekommenderar många så det borde ju funka. Tycker det låter så härligt att få sjunga kör direkt på morgonen. Förstår att dan känns bra sen 🙂

 2. Sömnlöshet är inte något som jag lider av heller; snarare tvärtom. Jag kan somna på två sekunder ibland, hihi! Fast om det mot all förmodan skulle hända någon gång, så ligger jag och planerar trädgårdsprojekt.

  Det lilla skåpet du frågar om i vår “smatt” (köksingången) är ett loppisfyndat gammalt pottskåp som jag har målat om. Det finns en lucka upptill med plats för ett runt porslinshandfat. Fast vi använder det faktiskt som förvaring för konserver.

  Må så gott i veckan som kommer!

  1. Praktiskt att veta vad man ska göra OM man drabbas av sömnlöshet – ligga steget före så att säga 🙂 Aha, pottskåp! Vi har gjort i ordning ett vi också, ett som står på toaletten som förvaringsskåp. Och ni förvarar konserver! Bra skåp, de där 🙂 Ha det fint du med i veckan som kommer!

  1. Visst är det konstigt att man gör det Pia, även fast man tycker filmen är bra! Men jag vet ju att jag inte är ensam om det 🙂

 3. Jag somnar nästan aldrig framför tv:n, men det händer, det händer…….
  Fast jag inbillar mig att det inte stör nattsömnen så mycket. Det är gott att ha en bra sömn och det har jag alltid varit begåvad med.
  Ha en skön ny vecka!

  1. Tack Ingrid, lyckost som inte somnar framför TV’n! Älskar att se på film och blir alltid lika besviken när jag vaknar av att slutvinjetten rullar 🙁 Men man ska vara tacksam om man inte lider av sömnlöshet, helt klart! Ha en fin vecka du med 🙂

 4. Här är det vackert, pianotangenter är svart vita, men tänk så många toner i olika färger det frambringar; lägg därtill en körledare … sing it song songs 🙂
  Välkommen sa jag i min kommentar till dig, men ta en till du!
  Som sagt frihet råder i temaskrivet!
  Min dos av mölkprodukt + flingor är youghurt och K.special, oftast före sängåendet, men ibland som nattamat.
  🙂

  1. Tack Tove, det ska bli kul att hänga på och “spåna” lite över valda teman! Visst är musiken fylld av färger, de finns de som ser färger när de hör toner!

 5. Skönt att slippa sömnproblem. Dom nätter jag sover dåligt, brukar jag tänka att det tack och lov inte är särskilt ofta! Mjölk är en jättebra kvällsdryck, jag tror den innehåller något lugnande eller melatonin-stimulerande, som diande ungar annars behöver.

  1. Mjölk ingår i förvånansvärt många sömnkurer så nåt måste det vara! Samma här, det händer men inte ofta. Och då törs man inte klaga när man vet att en del brottas med det nästan jämt!

 6. Hej och välkommen till lördagsbloggandet – kul att du kommer med i gänget! Det är absolut inget projekt, bara ett smidigt och roligt sätt att hålla igång bloggandet. Och skulle man inte ha tid någon lördag hamnar man inte i fängelse för det!

  Grattis till din goda sömn! Det formligen duggar vetenskapliga rapporter om hur nyttigt det är att sova bra. Musik och körsång lär också vara mycket hälsobefrämjande:)

  1. Jamen precis så tänkte jag också och det där med fängelse känns skönt att slippa 🙂 Jag är faktiskt nästan aldrig sjuk, men så ska man egentligen aldrig säga offentligt för då tror jag att det straffar sig direkt! (Jag är skrockfull i det fallet) Körsång är hälsobefrämjande, det ger liknande effekter som motion. Min egen fullständigt ovetenskapliga teori är att det är motion för våra inre organ 🙂 Däremot vet man att både oxytocin och testosteron tex frigörs vid körsång 🙂

 7. Så kul med en till i vårt gäng. Välkommen! Nu först så ser jag vad som ligger i sängen. Först tänkte jag att det var en hund men så var det inte ;.) Tomten ligger och sover eller hur *skrattar gott* Bra att du har bra sömn och vet hur du ska göra om du skulle vakna osv. Somna framför teven känns igen ;.)
  Ha en bra dag/ kram

  1. Nä här hemma finns vare sig hund eller katt pga allergier. Bara en trevlig sköldpadda som heter Benny. Men han gillar inte sängkläder så tomten ställde upp! Känns trevligt med lördagstema och få inblick i fler trevliga bloggar 🙂

 8. Jättetrevligt att du vill vara med… och det här blev ju en helt perfekt start. Det här med sömnproblem började för ett antal år sedan i samband med en axelskada, tidigare fungerade min hjärna/ kropp som din och jag sov som en stock.
  Lite kul att du är körledare… det är Musikanta också 🙂
  Önskar dig en fin helg!

  1. Saker kan verkligen ändras under livets gång. Man är så otroligt beroende av sömnen, tror inte man riktigt kan fatta om man inte verkligen är drabbad! Det var nog Musikanta som var en av dem som lockade mig till lördagstema 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen