Tulpan med spetskompetens!

Jaaa! De kommer tillbaka! Tulpanerna!!! Varje höst som jag petar ner lökar i jorden är jag lika fast övertygad om att det är en fullständig omöjlighet att den där lilla knölen ska förvandlas till blomma. Är det dessutom två år sen de petades ner under jorden förväntar jag mig absolut NADA! Men titta här!!! Titta här!!!

IMG_2174.JPG
I full kraft spränger de upp ur rabatten så höstlöven spetsas i farten! Där kan man tala om spetskompetens! Den ena efter den andra. Tadaaa! Tadaaaa! De riktigt slåss om att få ta plats i rabatten!

IMG_2168.JPG
Jag firar tulpanknopparna med att inta vårens första kopp te på bryggan, väl förankrad i isen. Bryggan alltså. Inte jag. (det blev lite syftningsfel). Och tur är väl det. Bryggan är nämligen rymningsbenägen! Inte jag. Jag är den trofasta typen.

IMG_2175.JPG
Och till och med jag måste tillstå att granrisbelysningen definitivt lyser på övertid. Nu släcks den! Antagligen till många förbipasserandes stora glädje. Säkert har någon “tjugondagknutdiktator” retat sig på den. Men släckt var det här! I Mars månad!

IMG_2176.JPG
Och så söta lilla tomten på trappen som gubben alltid försöker smyga undan samtidigt med julsakerna. Jag plockar lika envist fram den och bevakar dess plats under hela mörkerperioden. Det är ingen jultomte. Det är en ljustomte med sin lilla lykta! Men nu vinkar vi adjö! För nu bankar våren definitivt på dörren!

10 reaktioner på ”Tulpan med spetskompetens!”

  1. Kanske skulle den få skola om sig till trädgårdstomte? Måste ju vara trevligare än instängd på en vind under sommaren!

 1. Tulpansk spetskompetens
  ljuvlig “sentens”
  tänk om
  mina kom
  som jag satte tjugotretton
  förra året kom två av tjugofem lökar
  tänk om de i jorden just nu bökar …
  Te på bryggan
  inte behöver du fäkta myggan ..
  Härligt inlägg Anna!
  Vårkram

  1. Nej det har du ju rätt i, vad gör väl lite snö på bryggan när man slipper fäkta myggan hahaha 🙂 Vårkram!

  1. Det är mörka kvällar ännu Pia! Jag hittar knappt fram till nyckelhålet med nyckeln längre när jag kommer hem efter kören! Så svart är det! Så det gör du rätt i 🙂

  1. Det har du ju helt rätt i! Då har jag nästan stängt ner lite i förtid 🙂 Livsandarna återvänder i mars. Ha en fortsatt fin dag! Kram

  1. Vad härligt! Då förstår du vad jag menar. Men det är ju väldigt mörkt även i februari så att ha dem tända i början av mars tycker jag inte är nåt att sura över!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen