Tulpan med spetskompetens!

Jaaa! De kommer tillbaka! Tulpanerna!!! Varje höst som jag petar ner lökar i jorden är jag lika fast övertygad om att det är en fullständig omöjlighet att den där lilla knölen ska förvandlas till blomma. Är det dessutom två år sen de petades ner under jorden förväntar jag mig absolut NADA! Men titta här!!! Titta här!!!

IMG_2174.JPG
I full kraft spränger de upp ur rabatten så höstlöven spetsas i farten! Där kan man tala om spetskompetens! Den ena efter den andra. Tadaaa! Tadaaaa! De riktigt slåss om att få ta plats i rabatten!

IMG_2168.JPG
Jag firar tulpanknopparna med att inta vårens första kopp te på bryggan, väl förankrad i isen. Bryggan alltså. Inte jag. (det blev lite syftningsfel). Och tur är väl det. Bryggan är nämligen rymningsbenägen! Inte jag. Jag är den trofasta typen.

IMG_2175.JPG
Och till och med jag måste tillstå att granrisbelysningen definitivt lyser på övertid. Nu släcks den! Antagligen till många förbipasserandes stora glädje. Säkert har någon “tjugondagknutdiktator” retat sig på den. Men släckt var det här! I Mars månad!

IMG_2176.JPG
Och så söta lilla tomten på trappen som gubben alltid försöker smyga undan samtidigt med julsakerna. Jag plockar lika envist fram den och bevakar dess plats under hela mörkerperioden. Det är ingen jultomte. Det är en ljustomte med sin lilla lykta! Men nu vinkar vi adjö! För nu bankar våren definitivt på dörren!

12. mars 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier | Taggar: | 10 kommentarer

Kommentarer (10)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.