Vad säger granen?

Sådär ja… Nu har julen skyfflats bort även här. Jag tillhör dem som drar på det så länge det går. Tjugondag Knut har passerats med råge! Är jag sist i världen måntro?

IMG_1886.JPG
Ajöss tomtemaffian på tomteberget!

IMG_1887.JPG
Ajöss lilla tomten som troget stått på vakt hela julen. Ajöss lilla granen som har spritt sitt mjuka sken över kammaren morgon och kväll.

IMG_1888.JPG
Men ser det ut så här kring julgransfoten är det bara att acceptera att den har gjort sitt för i år.

IMG_1891.JPG
Tomten och jag hjälptes åt. Jag klippte av gren efter gren och tomten sopade barr.

IMG_1889.JPG
Och så skjuts in i ugnen med alla torra grenar! Hela granen försvann på en kvart.

IMG_1892.JPG
Utom stammen då. Här står den och småpratar med björken och syrenen och de andra träden i vinterträdgården. Man kan undra vad den säger där den står, tämligen kastrerad…

14 reaktioner på ”Vad säger granen?”

  1. Jag tycker att en amaryllis gott och väl kan genomgå en metamorfos när tomtar och stjärnor försvinner och bli en vinterblomma. Vad underbart att ha kvar en blommande amaryllis. Och med knoppar till och med! Grattis 🙂

 1. Här åker julen ut ganska fort, är inte så julig av mig helt enkelt.
  Tycker ert hus verkar såååå mysigt! Tapeterna och de höga golvlistorna, waow, sånt gillar jag.

  Hoppas du fått din bokföring gjord i dag! Må så gott.

  1. Ja alla är verkligen olika när det gäller att påbörja/avsluta julen. Man får göra det som känns bäst för en själv helt enkelt. Vad roligt att du gillar vårt hus, det är supermysigt, men mer som en liten stuga med betoning på liten. Den är lite mörk bara. Och bokföringen är gjord nu puh! Kram 🙂

 2. Jag satte inte ihop vår plastgran i år heller och ingen brydde sig. Den ska gå till återvinningen nästa gång jag åker dit. Fast jag kanske får vänta tills i höst…
  Helt underbara tapeter!
  Kram

  1. Där ser man! Det blir jul ändå, utan gran, jag anade det nästan 🙂 Visst är tapeten fin! Hittade den i en tidning och vår lokala färghandlare lyckades luska rätt på den åt oss. Över femton år sen tror jag! Kram

 3. Hanneles bokparadis på Hisingen

  Yngsta sonen fyller år i slutet av januari, då var vi alltid “tvungna” att stressa bort det sista av julpyntet 🙂

  1. Ja hahaha 🙂 man känner sig lätt stressad när det blir kvar för länge, för min del mest för att andra ska tycka att nu-får-dom-väl-ändå-ge-sig,-stjärnan-lyser-fast-det-är-februari! Blivit bättre med åren att få undan julen.

 4. När jag hade äkta gran för många år sedan hittade jag barr flera år senare under bokhyllan… Nej, du är inte sist. Adventsstaken i fönstret får gärna stå januari ut. Den röda ljusslinga på verandan är visst också kvar… Men tomtarna är borta!

  1. Barren är helt otroliga på att hålla sig kvar i huset och lika pigga som när de satt på granen! Vad härligt att ljusstakarna får lysa januari ut! Jag älskar det varma skenet från dem tidiga morgnar och kvällar.

 5. Hehehe, tillåt oss småle. Granen i Lilla stugan har inte släppt ifrån sig ett enda barr, kan Du tänka. Till nästa år ta en rejäl grantopp så slipper Du sopa barr. Släng inte granstammen för bövelen, använd den till Dina humleplantor. Ja, om Du nu har några…

  1. Olika falla ödets lotter 🙂 Jag får snällt handla av det utbud som finns på stan! Ska samla mod och ta med stege och motorsåg till nästa års julgransjakt. Jamen kanske ska jag se om det kan finnas nån liten humleplanta som kan klättra på granstammen! Jag har humle på flera ställen men de är så himla stora!

  1. Det tycker jag lät trevligt, Eva och Milton! Som en bussresa med PRO eller nåt. “Vi åker i morgon, samlingsplats Karlslund”(stans soptipp), tror jag granen säger till de andra träden 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen