Valentin

…och alla hjärtans dag. Valentin betyder stark och frisk. Vill man känna sig stark och frisk ska man sjunga i kör enligt forskning! Tro det eller ej.
IMG_1998
I den här boken kan man läsa mer om det! Jag tror att många fler skulle må bra av att få sjunga. Men fortfarande råder föreställningar om att man behöver ha en viss sorts röst. Men det är ju det som är grejen med kör. De många olika rösterna! Å andra sidan tror jag inte det finns något universalt som passar alla. Jag tror helt enkelt att vi mår bra av olika saker.
FullSizeRender
Jag är priviligerad med ett arbete som ger massor av kraft. Varenda grupp jag möter i veckan ger mig energi på något sätt. Så ibland behöver jag påminna mig själv om dom där ledighetssakerna som får mig att känna mig stark och frisk. Här kommer tre saker som ger mig energi:
IMG_1654_
Soffhäng med små och stora! Jag älskar vår soffa och särskilt när den svämmar över. Här är det Fredrika och Pelle som svämmar över tillsammans med min lillebror Jonas och hans två barn, småkusinerna.
IMG_1079
Att skapa! Särskilt skriva och teckna som är favoritgrenar. Men nu råder som sagt projektförbud pga studier.
IMG_1139.JPG
Att musicera själv eller med andra. Får man dessutom klä ut sig; BINGO! (fast det här var ju inte en ledighetssak kom jag just på!) Så jag tar en till.
IMG_1437.JPG
Träffa vännerna! Äta är ju aldrig fel. Man blir frisk och stark av det dessutom. Det gör inget om utsikten är som denna även om köksbordet hemma går lika bra. Det är vännerna som räknas. Och maten.

IMG_1433.JPG
Listan kan egentligen göras lång, men det här var lite av sånt som får mig att känna mig stark och frisk. Ni andra? Var hämtar ni nya krafter ifrån för att bli en riktig VALENTIN? Ha en fin hjärtans dag alla!

Kika in hos övriga lördagsbloggare som också spekulerar över VALENTIN:
Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren

14. februari 2015 av Anna
Kategorier: Allmänt, Kåserier, Konserter, Körsång, Musik | Taggar: , | 20 kommentarer

Kommentarer (20)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.