Valentin

…och alla hjärtans dag. Valentin betyder stark och frisk. Vill man känna sig stark och frisk ska man sjunga i kör enligt forskning! Tro det eller ej.
IMG_1998
I den här boken kan man läsa mer om det! Jag tror att många fler skulle må bra av att få sjunga. Men fortfarande råder föreställningar om att man behöver ha en viss sorts röst. Men det är ju det som är grejen med kör. De många olika rösterna! Å andra sidan tror jag inte det finns något universalt som passar alla. Jag tror helt enkelt att vi mår bra av olika saker.
FullSizeRender
Jag är priviligerad med ett arbete som ger massor av kraft. Varenda grupp jag möter i veckan ger mig energi på något sätt. Så ibland behöver jag påminna mig själv om dom där ledighetssakerna som får mig att känna mig stark och frisk. Här kommer tre saker som ger mig energi:
IMG_1654_
Soffhäng med små och stora! Jag älskar vår soffa och särskilt när den svämmar över. Här är det Fredrika och Pelle som svämmar över tillsammans med min lillebror Jonas och hans två barn, småkusinerna.
IMG_1079
Att skapa! Särskilt skriva och teckna som är favoritgrenar. Men nu råder som sagt projektförbud pga studier.
IMG_1139.JPG
Att musicera själv eller med andra. Får man dessutom klä ut sig; BINGO! (fast det här var ju inte en ledighetssak kom jag just på!) Så jag tar en till.
IMG_1437.JPG
Träffa vännerna! Äta är ju aldrig fel. Man blir frisk och stark av det dessutom. Det gör inget om utsikten är som denna även om köksbordet hemma går lika bra. Det är vännerna som räknas. Och maten.

IMG_1433.JPG
Listan kan egentligen göras lång, men det här var lite av sånt som får mig att känna mig stark och frisk. Ni andra? Var hämtar ni nya krafter ifrån för att bli en riktig VALENTIN? Ha en fin hjärtans dag alla!

Kika in hos övriga lördagsbloggare som också spekulerar över VALENTIN:
Karin
Olgakatt
Helena
Karin på Åland
Wienerbrödslandet
Livsrummet
Musikanta
Pysseliten
Tove
Ingrid
Anki
Spanaren

20 reaktioner på ”Valentin”

 1. Bra inlägg!
  Var och tittade på min väninna som sjunger i kör före jul. Där fanns två körer till som sjöng på deras julavslutning … så bra 🙂 Minns jag inte fel så hette den braiga körledaren Anna. Hon hade minst tre körer i veckan som hon jobbade med *impad*
  Ha en bra dag/ kram

  1. Tack 🙂 Det är härligt med körsång när det ger en massa energi till både sångare, åhörare och inte minst…körledaren! Fast alla heter inte Anna förstås… Och var det i Piteå (för visst håller du till där?) lär det ha varit en annan Anna, jag gick på Musikhögskolan där för läääängesen 🙂 Några riktigt fina år. Kram!

 2. Så roligt att du har hakat på Lördagstemagruppen!
  Välkommen! Härligt inlägg och soffhänget ger
  goda vibrationer, verkligen.
  Nu ska jag “bläddra” i din blogg och bekanta mig.
  En skön Alla Hjärtansdag önskas!

  1. Tack Karin, ja det ledde till en massa trevliga nya bloggbekanta utöver nöjet att formulera sig kring ett tema 🙂 Soffhäng är verkligen en favoritgren, särskilt när det råder lite lagom trängsel! Ha en fin dag du med!

 3. Idel hjärtevärmande och hjärtestärkande aktiviteter! Och inte ska du stoppa undan ritblocket bara för att det råder projektförbud. Det kan finnas med som pausaktivitet, skissblock, när något behöver fångas eller förklaras, eller när du ska lyssna extra uppmärksamt eller… Ett ritblock har man alltid nytta och nöje av!

  1. Eller hur! Soffhäng i lagom dos är oerhört stärkande. Jag tror minsann jag ska göra som du säger, använda ritblocket på ett annat sätt… Nytta och nöje! Tack för tips på alla hjärtans dag!

 4. Soffhänget, så mysigt! Ja, allt det andra med.
  För mig är umgänget med djur och natur det bästa sättet att finna ro på….
  Fin lördag till dig min vän.
  Kram!

  1. Ja, det kan man verkligen känna av i din blogg Anna:-) Jag kan nästan avundas alla de som med lätthet rör sig bland djur. Jag tror djuren känner min tafatthet, nästan drar in svansen när jag närmar mig så jag inte ska kliva på den. Jag skulle verkligen vilja vara “bra på djur”. Det får bli i nästa liv…

  1. Känna frihet i friskheten! Fint…har man mått riktigt dåligt och så släpper det…Det är frihet av stora mått! Härligt att få sällskap i kören och soffan 🙂 Ha en fin fortsatt hjärtedag!

 5. Vilken härlig tolkning! Visst är det så… för att få energi och känna sig frisk och stark, då ska man göra så´nt som man mår bra av. Sjunga i kör är säkert ett bra sätt, För mig är det naturen, att strosa runt med kameran, att stanna upp och ta in dofter och ljud… det är energigivande. Barnbarnen också… de ger riktiga “kickar” och man mår bra i flera dagar 🙂
  Önskar dig en fin Alla Hjärtans Dag!
  Kram

  1. Tack Anki. Jag har inte kommit till barnbarnstadiet ännu men är övertygad om det du säjer. Jag kommer att bli en prillig Granma. Naturen är en oöverträffad energigivare! Dofter och ljud… Jag tar mig alltför sällan ut bara:-(

 6. Jag behöver bli stark och frisk, verkligen, men jag är nog ingen körmänniska. Kanske det räcker om jag liksom körar åt mig själv när jag sjunger i duschen? Jag tillbringar valentindagen på särskilda omsorgens bowlingtävling! Där om någonstans blir man pigg och glad…

  1. Tror duschsång fungerar utmärkt! Övertygad om att särskilda omsorgens bowlingtävling skulle få väldigt många fler att känna sig glada! Där skulle jag gärna hänga på, till och med tävla fast jag inte är nån tävlingsmänniska alls.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen