Våraktiviteter!

Nu har det väl varit vinter så det räcker och blir över här på hemsidan. Årets första vårbild kommer här!

Och med vårens alla blommor och blader följer det ena körframträdandet efter det andra.

Avesta kommun fyller 100 år i år och eftersom Avesta är en särskilt “körtät” kommun blir det upp till bevis lördag 25 maj då så många körer som möjligt ska uppträda på olika platser i kommunen. Alla mina körer framträder på Lilla Torget (bakom Lindex) mellan 12 och 13.20. På andra platser och andra tider framträder andra körer. Som en klingande konstrunda! Tanken är att den som vill ska kunna åka runt och lyssna! På kvällen kl 18.00 samlas ALLA körsångare till en hejdundrande Grande Finale  vid badhuset Metropoolen. Vi blir säkert flera hundra tillsammans! Så håll utkik efter program för denna klingande kommundag!
Ett spännande och lite annorlunda inslag denna dag är när mina “Feeling-Körer” invaderar Dragonfly Studio med en sång till ackompanjemang av glas!
Fd Frälsningsarmén i Avesta! Många är säkert nyfikna på hur det ser ut där inne, så passa på, vare sig man bara vill lyssna eller sjunga med i den superenkla sången, eller bara vill kika som sagt. Lördag 25/5 16.30-17.00

Foton från studion: Amanda Hallsvik.

Hur kommer det sig att vi gör detta då? Jag började yoga lite försiktigt i höstas. Nybörjarkursen gick på fel dag , så jag kastade mig in i vanliga klasser på prov istället. Ja, jisses vilken utmaning! Kräver ett helt eget inlägg. Men bra för kropp och själ var det, precis som körsång! Och där, under “savasana” när man på slutet av timmen ska ligga alldeles avslappnad och bara flyta bort, spelades en enkel liten musikslinga ” I release control”. Mitt musikanalytiska sinne gick igång på alla cylindrar, för slingan innehöll både enkla stämmor OCH  sjöngs dessutom i kanon OCH det till en enda klingande ton! Perfekt att frambringa med lite hjälp av glas! Som ni förstår blev det inget savasana för den yogande körledaren. Jag rusade hem med en helt ny låt på hjärnan, till mina körer istället!

För den som är nyfiken på yogaposen Savasana visar Greta hur den ser ut. Hon är en fena på den! Allt har sin tid! Savasana har sin. Och körkreativitet har sin! Och nu ska vi få göra sången i Ninas fantastiska yogastudio! Kom dit!

6 reaktioner på ”Våraktiviteter!”

 1. Oj så mycket spännande som händer i hemkommunen (betraktar jag det som även om jag råkar bo på annat håll just nu) när jag inte är där!

  Och grattis till yogan! Så välgörande, uppiggande och avslappnande.

  1. Har problem med svarskommentarsfältet, måste logga in på datorn för att det ska funka. Därav den sena reaktionen. Men den här kördagen blev verkligen en succé. Så den har kanske kommit för att stanna! Och yogan hoppas jag också på att kunna “hålla i”, det är precis som du säger både välgörande, uppiggande och avslappnande. Ha en riktigt fin sommar Karin!

 2. Erik Forsling

  Jag vill verkligen önska dig lycka till med körverksamheten, och speciellt på detta hundraårsminnes 25/5. Om jag själv är i Avesta då vet jag inte. Min tillvaro är alltid mycket oförutsägbar. Men om jag inte dör tänker jag försöka besöka invigningen av årets Avesta Art 18/5.

  Sång till ackompanjemang av glas gjorde mig nyfiken, och fick mig att gnuttan fundera. Det finns några metoder jag känner till. Glasharmonika. Vätskefyllda buteljer som kan stämmas i olika tonlägen, och användas som såväl blåsinstrument som slaginstrument. Men jag har även diffusa associationer av andra metoder, bl.a. material som gnids mot glas och framkallar toner. De senare tankarna är bara fragment.

  Men, din retsamt hemlighetsfulla lösning är säkert mera självklar än mina spekulationer. Jag associerade t.o.m. till lokalens ytterfönster, Men nu var det i din text en ton som skulle framkallas. Nåja, jag kan leva med att leva i min okunnighets mörker – det är liksom en gammal trygg vana.

  Annars är det lätt för en svenskspråkig att associera ordet glas till den minimalistiske kompositören Philip Glass. Här nedan visserligen kör utan glas, men med Glass.
  https://www.youtube.com/watch?v=DdNPGjkqL2Q

  Det här sista stycket bifogar jag enbart för att jag tycker att det är hänförande vackert, njutbart och avkopplande, även om det inte har med varken glas eller körsång att göra utan enbart med Glass som kompositör. Kanske något för en yogalektion. https://www.youtube.com/watch?v=GdvD3sJh1M0

  Nu är jag verkligen inte den äldre gentleman som vill moralisera, men – alltid detta men efter en sådan mening – du borde inte komponera under savasana. Men, … där har jag nog fel. Du borde istället göra det, för få människor kan tömma sig totalt i liggande läge

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen