Vårt eget Komfusenbo.

Det är något visst med hederliga gamla utedass, detta är ett av våra åtta röda hus. För länge sedan, i en annan tid, hade vi ett annat utedass. Det blev som att återknyta kontakt med en gammal vän när lägenheten i Sommarhuset hade utedass. Tjohoo! Vårt alldeles eget Komfusenbo!

20141014-224208-81728087.jpg
För ni minns väl eller känner till Astrid Lindgrens korta berättelse “Pelle flyttar till Komfusenbo”? Jag tror bestämt det var familjens dass han rymde till.

Och så tänker jag som så, att blir man ovänner på semestern (sånt kan ju hända den bäste, även om det inte brukar synas på Facebook) så kan man ju göra som Pelle, flytta till Komfusenbo ett litet tag!

10 reaktioner på ”Vårt eget Komfusenbo.”

  1. Förstår precis känslan Eva, det är något överskådligt och direkt med det hederliga gamla dasset. Ändå finns ett förberett rum i sommarhuset där de tidigare ägarna hade planerat att ha förbränningstoalett. Känns inte aktuellt nu.

 1. Underbart med komfusebo och ja men ja, nu förstår jag ju varför jag är en sån väggkramare (förrutom att det blir livat med 4 barn i öppen planlösning), de är ju så klart bokhyllorna 🙂
  Kram

  1. Hahaha, vi har heller aldrig fattat det där med öppen planlösning, det gör man inte med 4 barn helt enkelt, man förstår instinktivt att det är en jättedum idé.

 2. Åtta röda hus!! Vi har inget men ganska många små rum… ganska litet hus, fyra barn, en del mellanväggar, inga stora salar. Jag vill behålla dessa små rum, plats för många fler bokhyllor 🙂

  1. När jag var runt tolv hade jag en liten garderob i mitt rum (ingen walk in), där hade jag min skivspelare, satt på golvet och lyssnade på Beatles (och inte på tyska språkskivor som min pappa tyckte när han köpte skivspelaren till mej 🙂

  2. Det har du ju rätt i, fler små rum ger fler väggar för bokhyllor! Ska nog vara rädd om alla små skrymslen vi har, kanske kommer mina undanplockade böcker fram ur sina kassar när väggarna är klara i “Skrutthuset”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen