Vatten, snö och is

Härlig syn som mötte mig i morse. Ett isblock i lilla Dalälven som kom seglandes nånstans i från. Kanske från Antarktis. Vem vet? Mer troligt från Dala Husby, men ändå.

Själv seglar jag också iväg. Inte till Antarktis även om det skulle vara passande. Bas Fiol & Flöjt (där jag är flöjten) spelar sin vattenkonsert i Bålsta kyrkcentrum kl 19.00. Inte så att vi skvätter vatten eller så på konsertbesökarna som nån happening utan all musik härrör till vatten i olika former. Så Antarktis vore ju inte helt fel.
IMG_2047
Har precis kollat att konsertkläderna är rena! Olika vattenblå nyanser på schalarna mot vita klänningar, vitt som snö och is. Här slänger vi inte på oss nåt i tanklös ytlighet utan här tänks det! Från Bach till Bäck heter programmet. Även här har det tänkts! Bach betyder Bäck på tyska och finns representerad men också kompositören Sven-Erik Bäck. Från Bach till Bäck alltså. Däremellan blir det musik från serien Skärgårdsdoktorn, Brusa Högre lilla å och en hel del annat. Det är mycket “tänk” bakom en konsert 🙂
IMG_2051
Framför allt måste det övas. Benny i bakgrunden hjälper mig och ger lite anvisningar!
IMG_2052
Program ska skrivas och tryckas och vikas. Här ligger de i vindsfönstret och väntar på “vikning”. Nej, nu har jag inte tid att sitta här och knacka inlägg! Dags att hoppa upp på isflaket och tuffa iväg för att hämta upp Basen och Fiolen! Ha en fin måndag alla!

18 svar på ”Vatten, snö och is

 1. Intressant tema och påhittigt! Kul med passande kläder också. Mycket svart i de där noterna, förstår att du måste öva! Jag själv har utökat mitt pass till två timmar per dag sen jag fick Flygeln. Jag tycker redan att det går mycket bättre.
  Kram från Ingrid

  • Ja det finns tyvärr inga genvägar när det gäller musik. Det är bara öva öva och öva som gäller. Särskilt när det är svart i noterna. Långsamma tempi så hjärnan hinner fatta vad den ska göra hahaha 🙂 Lycka till med fortsatta övningen, tycker det är suuuperbra att öva två timmar om dan! Kram

 2. Det är ett nöje att läsa!
  Toner, ord, kläder, trävackert, is, vatten, jord, luft, så lyser även solen här. Flöjt.
  Antarktis så isande vackert så det känns varmt.

  • Eller hur 🙂 Och Benny är SÅ bra på att coacha, men så kramgo är han dessvärre inte… På sitt lite kärva sätt kanske…

 3. Bach är lika med Bäck … tack för den upplysningen!
  Du måste berätta mera om dina fina Benny *lova*
  Det är kläderna som gör kören ännu mera fantastisk *tumme upp* Rent och fint blir det med isblått och vitt.
  Ha en bra dag/ kram

  • Lovar! Det kommer mer om Benny, han är fantastisk! Och kläderna gör mer än man tänker på i scensammanhang. Så det är bra att tänka till där!

 4. Antarktis låter mer spännande tycker jag, fick nästan en skrivaridé på kuppen där. Visst är det mycket bakomtänk innan man ska upp på scenen, inte många som vet hur mycket! Lycka till!

  • Ja eller hur Pia! Bas Fiol & Flöjt i eskimå utrustning på ett isberg! Jisses! Antarktis är lockande för fantasin – helt klart!

 5. Där skulle jag velat vara med!
  Musik live är något helt annat än att lyssna på en CD och ert program låter väldigt trevligt.
  Lycka till idag!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid! Jag ser fram mot dagen, det brukar går bra, det är ett av våra mest spelade program och vi gillar det verkligen 🙂

  • Vad roligt att du tycker det – vi tycker det är lika roligt med kläder och konsertinnehåll som själva framförandet nämligen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.