Vatten, snö och is

Härlig syn som mötte mig i morse. Ett isblock i lilla Dalälven som kom seglandes nånstans i från. Kanske från Antarktis. Vem vet? Mer troligt från Dala Husby, men ändå.

Själv seglar jag också iväg. Inte till Antarktis även om det skulle vara passande. Bas Fiol & Flöjt (där jag är flöjten) spelar sin vattenkonsert i Bålsta kyrkcentrum kl 19.00. Inte så att vi skvätter vatten eller så på konsertbesökarna som nån happening utan all musik härrör till vatten i olika former. Så Antarktis vore ju inte helt fel.
IMG_2047
Har precis kollat att konsertkläderna är rena! Olika vattenblå nyanser på schalarna mot vita klänningar, vitt som snö och is. Här slänger vi inte på oss nåt i tanklös ytlighet utan här tänks det! Från Bach till Bäck heter programmet. Även här har det tänkts! Bach betyder Bäck på tyska och finns representerad men också kompositören Sven-Erik Bäck. Från Bach till Bäck alltså. Däremellan blir det musik från serien Skärgårdsdoktorn, Brusa Högre lilla å och en hel del annat. Det är mycket “tänk” bakom en konsert 🙂
IMG_2051
Framför allt måste det övas. Benny i bakgrunden hjälper mig och ger lite anvisningar!
IMG_2052
Program ska skrivas och tryckas och vikas. Här ligger de i vindsfönstret och väntar på “vikning”. Nej, nu har jag inte tid att sitta här och knacka inlägg! Dags att hoppa upp på isflaket och tuffa iväg för att hämta upp Basen och Fiolen! Ha en fin måndag alla!

23. februari 2015 av Anna
Kategorier: Konserter, Musik | Taggar: | 18 kommentarer

Kommentarer (18)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.