Veckans rubrik -Absolut

Veckans rubrik är “absolut” tycker Tove som har satt rubrikerna för December månad. För den oinvigde ingår jag i en grupp med temabloggare som skriver över gemensamt tema varje vecka. Denna vecka skriver vi något om “Absolut”.

– Absolut kan jag göra det!
Sa Greta. Det handlade om att klä luciakronan med lingonris. Det brukar vara Benny, skölpaddan på kontoret som gör det, om än i långsam takt (han brukar börja i oktober). Men sedan en vecka har vi dotterns Fredrikas katt Greta på besök.

Det är mycket på kontoret så här i juletid, så hon får vara lite praktikant. Hon är ju inte så gammal. Dessutom vintervilar Benny, med ålderns rätt – säger han själv, så det var han som föreslog att Greta, som ändå far runt som en virvelvind, kan göra lite nytta istället. Jag anar en viss irritation hos Benny över trumvirvlarna hon åstadkommer i huset när hon gör sina tjurrusningar tvärsöver stugan. Men Greta gick in för sin uppgift med stort allvar. Tror hon kände att det var alldeles “på riktigt”. 

Absolut, sa hon. Hämtade in lingonriset och strödde ut det över bordet. Först ska jag plocka ut de allra finaste kvistarna, mumlade hon och petade runt med tassarna i allt det gröna.

Bort med lingonris med bruna, tråkiga blad, bara täta gröna kvistar ska det vara…


Och så fram med själva kronan. “Linda, binda, linda, binda…” trallade hon jamande och fogade kvist vid kvist runt stålramen. Väldigt mycket snabbare än Benny.

“Och så hit med lilla saxen…” Greta tog saxen klippte bort spretande stjälkar och blad.


Granskade närgånget knutarna. “Sådär… alldeles snart klar…”


I med några fina kronljus….På det hela taget – Absolut perfekt! Ni som nu tänker att det här var ju en alldeles enastående fantastisk katt har alldeles rätt. För till och med när det händer en liten olycka och det händer en hel del om dagarna, så som omkullvälta adventsljusstakar och blomkrukor, så sopar hon upp efter sig själv och lägger i papperspåse. Om det är värt det? ABSOLUT! 

Och fler som skriver över valt tema hittar ni nedan! 

Anki
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Pensionären på ön
Pettas Karin
Ulla-Minnatur
Tove

10 reaktioner på ”Veckans rubrik -Absolut”

  1. Gillar din fyndiga absolut! Jättefina bilder och en härlig historia! Mjau mjau 🙂 Nu fortsätter jag med adventskalendern …
    Hoppas kommentaren kommer med nu och att det funkar att lyssna, sist jag försökte blev det tokigt , men jag ger mig inte 🙂

  2. Vilken härlig kisse…så bra att du får hjälp med allt som hör julen till!
    Så mysigt ni har det ….jag kommer ihåg det här med att städa undan i lekens hetta,min katta Tizzy städade också undan en del saker o blommor som stod fel när hon busade! Men vad gör det , dom är ju helt underbara de små!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen