Veckans rubrik-Idyll

Idylliskt läge vid Dalälven – skulle det antagligen stå i annonsen om vi skulle sälja våra hus. Nu tänker vi inte sälja och inte heller tänker vi så ofta på det idylliska läget eftersom det oftast ser ut så här i våra liv. Och då har man annat att tänka på än på den idylliska utsikten. Det är Pettas Karin som föreslår att vi ska skriva över temat IDYLL denna veckan. Föräldraskapet, tänker jag. Idyllen omkring den nyblivna mamman och pappan. Framförallt mammarollen finns mycket idylliskt skimmer kring. IMG_8196.PNG Men ofta ser det ju snarare ut så här! Jag älskar den här bilden just för att den står så långt från idyllen om föräldraskap man kan komma nästan. Det finns över huvud taget mycket färdiga bilder och föreställningar om livet, nästan så man kan gå miste om verkligheten av bara farten. Tänk när goda vännen sa att det såg så idylliskt ut när jag stod framför kakelugnen och övade på min silverflöjt i skenet från brasan. Ja det händer att jag står där och övar. img_8382 Framför kakelugnen. Men bara för att det är så djävulusiskt kallt av golvdraget. Och övning har inget idylliskt över sig för fem öre. Finns inget tristare än att nöt-öva. Så det som kan se ut som en idyll kan i själva verket vara precis tvärtom. När det gäller idyll händer det snarare att jag “snavar” in i idylliska tillfällen, tillvaron stannar upp en liten stund och allt är bara bra och fint.img_9397 Just som en liten bild, vilket idyll betyder.Men sen börjar ju alla bråka och allt är som vanligt igen. Det här är faktiskt ett alldeles underbart sött litet DASS längs vägen i södra Sverige. Det får bli mitt bidrag till idyll denna gång.

Nja, när det gäller idyll är jag nog agnostiker. Jag kan inte bevisa att den inte finns men har oerhört svårt att tro på den. Tack för mig, leverpastej! Andra har som vanligt klurat över samma tema! Titta gärna in hos dem!
Anki
Helena
Matfreaket
Karin
Livsrummet
Olgakatt
Tove
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur
Wienerbrödslandet

22 reaktioner på ”Veckans rubrik-Idyll”

  1. Hehehe! Syrran med nyfödd son. Hennes tomma blick var jag hänsynsfull nog att klippa bort, men den säger allt om att föräldraskap oftast inte är idyllisk!

 1. Japp, idyll för den ena kan vara elände för den andra. När jag visar Skansen för utländska besökare är de hänförda av de idylliska miljöerna. Då kan jag inte låta bli att påpeka trångboddheten, vägglössen, vinterkylan och lite annat som balanserar bilden. Och dessutom tror jag det är som du skriver, att idyllen förekommer mer glimtvis, än som ett permanent tillstånd.

  1. Precis så är det med väldigt många idylliska bilder. Så att påminna sig om att verkligheten för det mesta överträffar dikten (eller bilden då i det här fallet)m är lite bra tycker jag allt…

 2. Ett mycket klokt inlägg. Du skriver normalt trevligt, ofta roligt, men här framstår du som en visdomens gudinna.

  1. Tack Erik för sedvanlig komplimang om skriveriet. Beträffande visdomen är det väl så att man med åren får en och annan erfarenhet när det gäller det där med tyll & idyll 🙂

 3. När jag tänker på ordet idyll så tänker jag mig en glänta med Bellman och Ulla Winblad ute på picknick på Djurgården. Men det var säkert inte så idylliskt ens då med så mycket vin som flödade…

  En idyll bör väl vara lantlig och framför allt finnas till en varm solskensdag på sommaren. Just nu är här inte så idylliskt, fast vi bor på landet, med löv som hopar sig utanför fönstret i trädgården. Det är också för regnigt för att räfsa ihop dem som väl är!
  Kram från Ingrid

  1. Inte så idylliskt här hemma heller trots att vi bor lantligt med älven inpå knuten. Alldeles för blött och kallt för idyll! Kram

 4. Mitt hem på landet är min idyll. Att sitta på verandan, koppla av, klippa gräs, plocka smultron, rensa ogräs och samtidigt skallen, skotta snö, bära in ved och elda, laga mat på och i vedspisen. En underbar feeling att känna lantluften slå emot mig när jag kommer ut dit!

 5. Kul inlägg och jag förstår dig precis. I vardagslivet är det inte mycket till idyll, men visst finns det.
  När man står och ser på sina sovande barn t ex.
  Kram, Ingrid

  1. Verkligen, det händer att idyllen knackar på helt kort men för det mesta är det den vardagliga vardagen man har framför sig. Och underbart är som sagt kort 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen