Vi har en vinnare!

Härligt med hösten och alla rönnbär som lyser vackert i solen. Nu är det väl så att jag inte har hunnit njuta mycket av själva naturen veckan som varit. Jag har sparkat igång nästan alla körer.Tre vuxenkörer med sammanlagt hundrasjuttio sångsugna vuxna har börjat och en lång rad med barn i alla åldrar i kyrkans barnkörer. Jag har med andra ord fått njuta av sången och musiken istället och alla människor som knackar på dörren till körerna! Inget dumt alternativ!Vilken färgpalett av människor körer utgör. Olika åldrar, olika livserfarenheter, olika yrkeskategorier och olika röster. Ingen röst är den andra lik och varje kör får sitt alldeles eget “sound”. Feel good kören i Avesta är det som poserar här ovan. I Hedemora finns en likadan kör; Feel Joy kören. Feeling-Körerna är till för att få utveckla sin egen röst och sjunga ihop med andra. En alla-får-sjunga-kör där även den som inte tycker sig kunna sjunga kan vara med. Det handlar om att man FÅR sjunga om man längtar efter det. Det gör inget om man inte “kan”. Bara att slänga sig ut med precis de vingar man har!
IMG_4316-0.JPG
Som ni ser av rubriken har vi fått en vinnare i tävlingen jag anordnade här efter sommaren. “Gissa fynden i komposten”! Jag är imponerad över allas gissningar; alla som gissade rätt och alla som fick till de mest kreativa vinklingarna på sakerna. Men vinnaren blev Anette som har bloggen Rost och Rädisor. Tusen tack alla ni andra som var med och gissade, det var SÅ jämt, jag får helt enkelt hitta på fler tävlingar så fler får chansen av vinna boken om Isak och Isabella! familjFlera hade hela nio rätt, så ett tag såg det ut som om jag skulle få lotta bland er, men så skramlade det till i e-posten från Anette som kammade hem hela tio rätt. Det avgörande blev den lilla rosa formen, ostbrickan till dockhuset, hur hon nu förstod det. VAD är detta, sa jag  nämligen till dottern när det klonkade till i spaden. Hon tittade på mig som om jag var dum i huvudet. “Det är en ostbricka till Barbiehuset ser du väl!” Nej, det såg jag inte. Men det gjorde alltså Anette. Vi säger väl grattis alla vi andra som inte fattade det. Boken kommer med snigelpost Anette!
1.Sil till vattenkanna
2-3.Husgavlar (cowboy-by)
4.Staket (cowboy-by)
5.Plastjordgubbe(som varit prydnad i presentkorg med sommarblomma)
6.Skruvlock (till tub med chokladsås)
7.Lock till snusdosa
8.Ostbricka till dockhus
9.Sandlådeform
10.Skoklack
11.Plastpärla (egentligen cykelhjulsdekoration)
12.Doktorsverktyg från leksaksdoktorlådan!(Den blå hållaren) Men vad för sorts verktyg? Nån doktor som vet? En sån som man tittar i örat kanske?

28 reaktioner på ”Vi har en vinnare!”

 1. Undrar var min kommentar tog vägen… gör ännu ett försök 🙂
  Kul med tävling – tack för den Anna… och stort Grattis till vinnaren!
  Tack för din snälla kommentar hos mig… önskar dig också en fin helg!
  Du glömmer väl inte att Lördagsbloggen drar igång i morgon igen!
  Kram

  1. Det verkar krångla med kommenteringen här ibland 🙁 Trist – jag vet inte varför. Trevligt att du och många med dig inte ge upp i alla fall 🙂 Jag ska ladda för lördagstema nu – det ska bli kul!

 2. Jag kände igen tre av sakerna, men missade att komma tillbaka och vara med i tävlingen. Tror inte jag fått in fler om jag kommit tillbaka som jag tänkt…. Kramen ♥

 3. Vad flitig och aktiv du är!
  En feeling kör skulle passa mej. Jag kan inte sjunga alls, vilket väldigt många påpekat för mej många gånger. Däremot älskar jag att sjunga. Mina barnbarn (runt ett år gamla) är de enda som gillar när jag sjunger och deras föräldrar står ut eftersom barnen gilla det.
  Ha det bra!

  1. Du låter som den perfekta körmedlemmen Lena! Precis så är det och alla blir så överraskade när det låter vackert när familjemedlemmen sjunger i kören. När allas röster blandas händer något magiskt….:-) Kram

 4. Så kul med körsjungandet som åter kommit igång eller kanske ni aldrig riktigt lägger ner sjungandet? Sommarturnéer och liknande, tänker jag på. Jag minns, på den tiden, då jag också sjöng i körer att man nästan aldrig var ledig…:)
  Rolig tävling!

  Karin på Pettas

  1. Jodå Karin, sommaren är ledig från körsång åtminstone i mina körer:-) Ja det var roligt att så många tävlade och att Anette gissade nästan alla rätt, det är ju svårare att se på bild faktiskt än i verkligheten 🙂

 5. Tre rätt hade jag i alla fall :-). En liten undran bara. Kan du namnen på alla 170 sångarna? Jag tycker att det är svårt att lära mig 24 – fast nu känner jag igen alla på stan till och med.
  Kram från Ingrid

  1. Ja, det var lite lättare att se grejerna i verkligheten än på bild, så det var imponerande galopperat av Anette 🙂 Ja jag kan namnen på körsångarna tack vare att jag fyller i listor åt studieförbunden. Under tiden som de släntrar in sitter jag i lugn och ro och markerar närvaro. Men det är tre olika körer som sagt och det underlättar ju också.

  1. Vad roligt Pia 🙂 Själv hinner jag inte läsa alls nu, glad att jag hann läsa din novellsamling innan alla grupper brakade loss! Kram

 6. Grattis Anette 🙂
  Den kören skulle jag allt ha anmält min man till. Han sjunger bra och jag skulle önska så att han fick vara med i en kör. Vad han vill själv … det är nog både och … eller vad det jag som ville mest *skrattar gott*
  Älskar den där bilden av måsungen/ kram

  Ps Trevlig söndag

  1. Hahaha 🙂 Så där kan det vara! Men vi behöver killar i alla körer så skicka hit honom du. Lite långt kanske. Vi får väl betala flyget 🙂 Kram

 7. Det var verkligen skickligt av Anette. Grattis till henne! Jag funderade på den här tävlingen ett tag, men insåg ganska snabbt att det nog var kört för min del.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Jag var också imponerad Ingrid. Inte ens jag visste alla detaljerna. Yngsta dottern skrev också in och svarade men hon betraktades av juryn som jävig eftersom hon har lekt med alltsammans och antagligen är en av de som bär skulden till att de hamnat i komposten dvs inte plockat in sakerna på kvällen efter lek 🙂 Kram

 8. Så många personer som sjunger i kör. Själv är jag ganska usel på att ta ton, men har förstått att sång är helande och ger så mycket glädje. Önskar dig en riktigt fin helg!/Kram

  1. Ja Helena, det är jättemånga, det finns nån siffra som jag inte kommer ihåg just nu, men många sjunger och finner stor glädje i det. Svenskt körliv är väldigt brett sägs det. Roligt tycker jag förstås 🙂 Kram

 9. Vilken kul tävling, synd jag missade den. 🙂
  Härligt med dessa alla körer som finns. Egentligen så finns det väl nån för alla som vill pröva sina vingar och vågar. Sjunga och musik är hur underbart som helst.
  TREVLIG HELG ANNA !
  KRAM !

  1. Jag får väl göra fler tävlingar 🙂 Ja det är tur att det finns olika sorts körer beroende på vad man vill få ut av sångandet! Ha en fin helg du med Marie 🙂 Kram

 10. Alla körer nu är igång
  alla sköna röster
  var och en sin glaada ton
  alla är till tröster
  Glädjen står så högt ii tak
  alla kyrkor med sin smak
  något för envar
  och alla
  kören till oss kalla
  … tänkte mig på melodien “alla fåglar” någonting
  Jättekul med den tävlingen.
  Den blå doktorsleksaken kan vara en perkussionshammare – reflekskollare!
  kram och trevlig helg till dig Anna!
  Stort grattis till vinnaren!

  1. Hahaha 🙂 Vilken fin låt Tove! Den funkar kanon till “alla fåglar” men inte kanon förstås! Jag misstänkte att det kunde vara en sån som man slår folk på knäna med. Det finns en otroligt rolig seriestripp där doktorn slår en man på knäet med en sån och mannen stupar till golvet och vrålar och skriker varpå doktorn säjer förklarande; “fotbollspelare”. Ha en fin helg Tove! Kram

 11. Vilken helt underbar tävling! Tänkte att jag skulle vara med men jag hann inte, skulle ju sparka igång lite höst här :-). Gjorde inget, jag hade inte ens varit nära Anettes resultat. Härligt med körer där alla får vara med och tids nog hinner du njuta av hösten. Kram

  1. Det låter betryggande, du har helt rätt. Tids nog får jag njuta av hösten. Det är värst när allt startar på samma gång! Jag tyckte också det var en rolig tävling och det har verkligen varit kreativa gissningar på vad som fanns i komposten! Du kan vara med nästa gång jag anordnar tävling Jenny! 🙂 Kram

 12. Jippie, jag prickade in minst ett rätt!
  Men lite orolig blir man ju vad en doktor kan tänkas göra med den där blå manicken – huga!

  Och när jag i framtiden flyttar hem igen, till Avesta kommun kommer jag säker att dyka upp i någon av dina alla-som-vill-va-med-får-sjunga-körer! Det blir lite ensligt att bara sjunga i bilen…

  1. Nog prickade du in några fler Karin 🙂 Och var superbra på gissningar! Den där blå kanske är nån sån där hammare man testar reflexerna med? Ingen aning! Du är SÅ välkommen att sjunga i nån av körerna när du flyttar till Avesta. Jag har några Horndalsbor i kören faktiskt 🙂 Tack att du var med och tävlade! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen